Nit de l’Enologia

Un acte per reconèixer la professionalitat i el talent dels enòlegs i premiar als més distingits

logo nit enologia
L'Associació Catalana d'Enòlegs vol compartir amb enòlegs i representants de tots els àmbits relacionats amb el vi i la vitivinicultura la Nit de l'Enologia a on es fa entrega de la distinció a les persones que hagin destacat per la seva tasca de promoció de l'enologia, el món del vi i del seu entorn.

L'Associació Catalana d'Enòlegs vol promoure entre especialistes, prescriptors i consumidors en general que la intervenció de l'enòleg és decisiva en l'elaboració de les característiques que donen personalitat i qualitat sensorial a un producte vinícola, col·locant així a l'enòleg al lloc que li correspon.

La millor manera d'aconseguir-ho és començar per fer un reconeixement públic d'aquells membres del col·lectiu que s'han distingit per la seva excel·lència en diferents vessants de la professió. Els candidats a aquests premis, qualsevol enòleg associat, ho són a proposta dels propis associats de l'ACE.

La Nit de l'Enologia es centra en les següents categories:

  1. L'enòleg amb la millor trajectòria professional. concretada en la solidesa i coherència d'una línia o un projecte que dóna com a resultat un producte de referència.
  2. L'enòleg sènior. El reconeixement a un professional, amb més de 25 anys de dedicació, que ja ha viscut la seva edat d'or personal i que s'ha convertit en un referent.
  3. Mèrit Periodístic. Per la tasca de difusió del món de l'enologia, el vi i el seu entorn.
  4. Mèrit Vitícola. Persona que ha destacat en el camp de la viticultura a Catalunya durant la seva trajectòria professional.
  5. Innovació i investigació . L'enòleg que ha realitzat el projecte d'investigació o la proposta més innovadora, que ha sabut sorprendre i afegir talent i valor al món del vi.
  6. Carisma i/o empenta enològica . L'enòleg que gràcies a la seva feina, esforç i caràcter és considerat una referència.

Els guardons es lliuren al llarg d'una vetllada enològica en la qual els assistents comparteixen taula i copes, i poden viure en directe les emocions de la proclamació dels guanyadors i conèixer i degustar els secrets sensorials de les seves obres més destacades, explicats pels protagonistes.

Últimes Nits de l'Enologia celebrades per l'Associació Catalana d'Enòlegs:

Nit de l'Enologia 2009 (Cooperativa Agrícola Falset-Marçà)
Nit de l'Enologia 2009 (Cooperativa Agrícola Falset-Marçà)
Els candidats finalistes per les diferents categories a la Nit de l'Enologia van ser: MILLOR TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL: A la millor realitat professional per la solidesa i coherència d'una ...
Nit de l'Enologia 2008 (Escola d'enologia Juame Siurana, Falset)
Nit de l'Enologia 2008 (Escola d'enologia Juame Siurana, Falset)
Els candidats finalistes per les diferents categories a LA NIT DE L'ENOLOGIA són: MILLOR TRAJECTÒRIA PROFESSIONAL: A la millor realitat professional per la solidesa i coherència ...
Nit de l'Enologia 2007 (Barcelona)
Nit de l'Enologia 2007 (Barcelona)
La Nit de l'Enologia es va celebrar en la seva primera edició dins el Congrés anual de l'ACE i es va concedir el premi als expresidents de l'ACE per reconèixer l'esforç, dedicació ...
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation