La DO Terra Alta marida les jornades de l’arròs de les Terres de l’Ebre

El passat 16 d'octubre va arrencar la XXXII edició de les Jornades Gastronòmiques de l'Arròs a La Ràpita. Una festa que coincideix amb la temporada de la sega de l'arròs a la zona, i que se celebra durant els mesos de setembre i octubre a les principals poblacions marineres: Deltebre, La Ràpita, Amposta i L'Ampolla.

A La Ràpita es pot gaudir fins al pròxim 2 d'octubre, dels menús que elaboren especialment per a l'ocasió els 11 restaurants de la localitat que hi participen de les jornades, i maridar les seves propostes gastronòmiques amb la garnatxa blanca de la Denominació d'Origen Terra Alta.

Entre els plats s'hi poden trobar arrossos d'estil més mariner com ara arròs a la brasa fumat de sipions de la punxa; arròs seixat amb gamba roja; o arròs mariner amb llagostins, cloïsses, musclos i sípia; però també d'altres més de muntanya com ara un arròs de carpaccio de ceps i tòfona. Tots els menús proposats van acompanyats dels vins de la DO Terra Alta.

arròs


Les jornades s'allargaran des del 23 de setembre fins al 23 d'octubre. I paral·lelament, també L'Ampolla donarà el tret de sortida a les seves que, en aquest cas, seran del 24 de setembre al 9 d'octubre. Pel que fa a Deltebre, les seves jornades gastronòmiques de l'arròs ja estan en marxa i finalitzaran diumenge 25 de setembre.

La pròxima setmana arrancaran les jornades gastronòmiques de l'Amposta, que s'allargaran des del 23 de setembre fins al 23 d'octubre. I paral·lelament, també L'Ampolla donarà el tret de sortida a les seves que, en aquest cas, seran del 24 de setembre al 9 d'octubre. Pel que fa a Deltebre, les seves jornades gastronòmiques de l'arròs ja estan en marxa i finalitzaran diumenge 25 de setembre.

Aquestes jornades gastronòmiques tenen com a objectiu donar a conèixer la qualitat de la cuina de la zona i posar en valor un dels productes de proximitat més identitari del territori com és l'arròs, convidant a maridar-lo amb els vins de proximitat de la DO Terra Alta, considerada el celler de les Terres de l'Ebre.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation