La DO Catalunya preveu una verema de bona qualitat però de menys producció.

Cellers, viticultores i viticultors de la Denominació d'Origen Catalunya viuen immersos ja en la verema, que va arrencar el passat 11 d'agost i que s'allargarà durant tot el mes de setembre i, possiblement, part del mes d'octubre. A dia d'avui, a la DO Catalunya s'ha verematja 5,4 milions de kg , que representen un 12% del total de producció de la collita anterior.

do cat verema

En termes generals, les previsions són bones a nivell qualitatiu tant per la composició en sucres, àcids i polifenols dels raïms, com pel seu excel·lent estat sanitari. No obstant això, es preveu una producció inferior a la de l'any anterior,provocada principalment per les intenses onades de calor i la sequera, que auguren un descens d'entre un 10 i un 30%, en funció de les zones de producció i de si són zones de reg o no.

Les temperatures càlides també durant l'hivern i la primavera han permès un bon desenvolupament vegetatiu dels ceps . La meteorologia d'aquest any ha comportat, per tant, l'avançament de l'inici de la verema entre 7 i 10 dies respecte l'any passat i es desconeix encara si el ritme de verema s'accelerarà també durant les properes setmanes.

Entrant al detall de les varietats collides,ja hi ha força activitat amb el chardonnay, la garnatxa blanca i el macabeu pel que fa a les varietats blanques. D'altra banda,el merlot i l'ull de llebre són les varietats negres primerenques.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation