Xènia Bonet membre de l’ACE_CEEC participa com a jurat al concurs de vins de la Conca de Barberà

El dijous 25 d'agost es va celebrar la jornada de tast del 31è concurs anual i dissabte 27 se'n van saber els guanyadors.

conca

Una setantena de vins de la Conca de Barberà s'han enfrontat aquest dijous 25 d'agost a la valoració d'una vintena de professionals que els ha tastat, completament a cegues, i n'ha determinat una puntuació variable d'entre els 0 i els 100 punts. Els vins s'han servit per categories, diferenciades entre blancs joves, blancs amb criança, rosats, negres joves, negres amb criança i els vins de trepat, varietat estrella del territori. Els resultats obtinguts n la 31a edició del concurs han definit els podis dels millors vins de la Conca de Barberà de l'any.

Ricard Sebastià , president de la Denominació d'Origen, donava la benvinguda al jurat, convocat al restaurant Forevents del celler Rendé Masdéu, a l'Espluga de Francolí. I ha incidit en la importància de la celebració d'aquest certamen que ha permès fer de termòmetre de la realitat del territori vitivinícola al llarg de les darreres tres dècades.

conca

Entre el jurat, una representació de diversos professionals de la sommelieria, enologia i la distribució. El periodista i sommelier Joan Carrion , seguint la línia del president de la DO, feia un balanç positiu de la jornada posant especial èmfasi en “l'evolució positiva” dels últims anys dels vins de trepat. “Cada cop s'estan treballant millor”, apunta; i en aquest mateix sentit, també destaca com un valor afegit el fet que anualment s'organitzi aquest concurs que “permet fer d'altaveu i promocionar no només els vins de trepat, sinó tota la producció d'un territori amb moltes coses a dir des del punt de vista del vi”.

Joan Nievas , sommelier afincat a La Conca des de fa una dècada, destaca també alguns dels vins de trepat d'entre els que avui ha pogut tastar i avaluar a cegues. “He trobat una mica de tot, amb un parell de referències que m'han sorprès molt positivament”, diu en referència a la varietat estrella del territori. Els blancs i rosats “es treballen bé”, i els augura encara un bon camí per recórrer.

“Crec que els vins d'aquest territori estan assolint un equilibri i harmonia en quant a tipologies de vins”, afegia l'enòloga Montserrat Nadal . “Fins ara s'ha reconegut especialment el trepat, inicialment destinat al vi escumós, però cada cop s'està diversificant més l'oferta de productes vinícoles de la Conca donant com a resultat productes molt interessants”. “Es treballa bé a la vinya i al celler, i això es nota també en el resultat final”, conclou l'enòloga.

conca

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation