El documental ’Free Way’, amb la col·laboració de la DO Catalunya, disponible ja a diverses plataformes digitals

El documental 'Free Way', amb la col·laboració de la DO Catalunya, disponible ja a diverses plataformes digitals.

DOCat

El documental “Free Way”, que compta amb la col·laboració de la DO Catalunya, s'incorpora als catàlegs de diverses plataformes de contingut en streaming líders a l'estat espanyol , després de l'èxit aconseguit els darrers anys a diferents festivals internacionals de cinema, com el Festival Devour de Canadà o el Sonoma SIFF Summerfest dels Estats Units.

“Via lliure”, produït per Festimania, està protagonitzat per Carme Ruscalleda, una de les principals figures de l'alta cuina; i Raül Balam, cuiner i fill de Ruscalleda. La xef està relacionada amb la posada en valor dels productes de proximitat i, en aquest sentit, els vins de la DO Catalunya encaixen amb les seves reflexions i opinions.

El documental s'ha incorporat recentment al catàleg de Netflix , una de les principals opcions de visualització de continguts. Aquesta incorporació no és l'única ja que, des de l'abril, està disponible també a Filmin , plataforma que es caracteritza sobretot per comptar amb pel·lícules i documentals de cinema independent.

Els usuaris podran trobar el film, a més, a FlixOlé . En aquest cas, la plataforma supera els 3.500 títols i ofereix produccions de tots els temps, en alguns casos datades de 1935. A més, compta amb una cuidada selecció de clàssics i èxits internacionals.

Sobre Free Way i Carme Ruscalleda

Carme Ruscalleda és una de les cuineres més innovadores i s'ha convertit en la primera xef catalana en aconseguir tres estrelles Michelin. Autodidacta i avantguardista, però sempre a prop de la tradició culinària catalana. El 2019, el Consell Nacional de Cultura i de les Arts (CoNCA) va atorgar-li el Premi Nacional de Cultura com a "veritable ambaixadora de la cuina catalana arreu del món".

El documental es va estrenar el setembre de 2020 al Festival de San Sebastián, amb una presentació prèvia per part dels protagonistes; del director, Àngel Parra; i del productor, Pedro Peira (Festimania). Setmanes més tard, es va projectar a l'altra punta del món, al Festival Devour de Canadà, iniciant així una gira que va contemplar gairebé tots els continents, els festivals més destacats i alguns canals de televisió internacionals.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation