Associats i col·legiats de l’ACE -CEEC participen als tastos del VINARI 2022

Aquesta setmana s'estan avaluant totes les mostres que enguany competeixen als Premis Vinari de vins 2022 .

Els vins catalans que enguany competeixen als Premis Vinari s'enfronten aquesta setmana a l'avaluació d'un jurat format per sommeliers, enòlegs, periodistes especialitzats i professionals de la distribució; el panell els tasta un a un i totalment a cegues – és a dir, sense conèixer ni la marca, ni l'empresa que l'elabora o el territori d'origen, i en determina una puntuació que va entre el 0 i el 100 seguint els estàndards de la fitxa de l'Organització Internacional de la Vinya i el Vi (OIV).

vadevi

Fa deu anys que es gestava un projecte que pretenia promocionar i divulgar la qualitat dels vins catalans a partir d'un format concret, el d'un concurs que havia d'avaluar a partir d'un tast a cegues totes aquelles referències vinícoles que s'avenien a participar a la competició.

Aquesta ha estat la història dels Premis Vinari , un certamen que ha anat creixent i consolidant-se a mesura que ha anat sumant edicions. Els premis han estat possibles gràcies a moltes persones i entitats de caire públic i privat; i una de les peces clau de l'aventura està en el jurat.

Cada any el panell avaluador ha anat creixent amb la incorporació de nous professionals. Sempre de la mà de l'Associació Catalana de Sommeliers , amb l'Associació Catalana d'Enòlegs , aliats estratègics des del primer any; i també amb perfils de periodistes especialitzats, professionals de la distribució i responsables de botigues especialitzades d'arreu del territori català. El jurat s'ha enfrontat, anualment, a tots els vins que han participat al certamen avaluant-los a cegues , sense conèixer ni la marca, ni l'elaborador ni la seva procedència. I la seva professionalitat ha permès definir els podis de cadascuna d'aquestes nou edicions celebrades fins ara.

vinari3

Novetats en el panell de tast

Els Premis Vinari han incorporat algunes novetats coincidint amb la seva desena edició . D'entrada, ha estat el primer any en què en les fases preliminars s'ha superat el centenar de professionals, entre d'altres coses, perquè s'ha doblat el nombre de sessions d'avaluació, celebrades en horari de matí i tarda a l'Escola d'Enoturisme de Catalunya. Tot plegat, amb l'objectiu d'ampliar el nombre de persones que ha avaluat cadascun dels vins; i encara queda pendent sumar els perfils que participaran en els tastos de les fases finals de la competició.

Un altre dels elements diferenciadors d'aquest 2022 ha estat la invitació a participar en aquestes sessions de tast a persones que no es dediquen professionalment al món del vi.

vadevi 2

Els futurs titulats han celebrat conèixer millor com es desenvolupa la jornada de tast d'un concurs, podent posar en pràctica alguns dels aprenentatges que estan incorporant al seu coneixement des de les aules.

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation