L’ACE-CEEC va assistir als Premis Vinari

Aquest dilluns 16 de maig ha tingut lloc a Casa Navàs de Reus el tast professional de la vuitena edició del concurs i en representació de l'ACE-CEEC hi van assistir el president-degà, Pere Campos i el Sr. Jaume Àrboles.

a

Casa Navàs és un dels exemples més reconeguts del modernisme català; va ser projectat a la Plaça Mercadal de Reus per l'arquitecte Lluís Domènech i Muntaner entre 1901 i 1908, a partir de l'encàrrec del propietari Joaquim Navàs Padró.

Avui, aquesta joia modernista ha acollit el tast professional dels 8ens Premis Vinari dels vermuts catalans , concurs que anualment premia els millors vermuts del país.

Coincidint amb la jornada, s'ha presentat l'edició en roda de premsa, en la qual hi ha participat la Regidora de Promoció de la Ciutat de Reus, Montserrat Caelles, la directora de Casa Navàs, Sílvia Sagalà i el director dels Premis Vinari, Ramon Roset.

El responsable del concurs ha compartit les especificitats d'un certamen que enguany celebra la vuitena edició i en la qual el jurat ha tastat i posat a nota, sense conèixer ni la marca ni l'elaborador , a totes les referències que enguany competeixen. Ho fan a partir de la classificació en quatre categories : vermuts blancs, vermuts negres o vermells, vermuts reserva i vermuts innovadors.

Vinari 2022

La Regidora ha agraït l'acollida i reconegut el valor de Casa Navàs, “un dels exemples més importants del modernisme europeu i un dels principals enclavaments culturals de la ciutat i del país”, i també ha volgut agrair que els Premis Vinari continuïn sumant edicions a la ciutat, que exerceix de “capital del vermut”.

“Els Premis, apuntava, ja estan plenament consolidats i ens enorgulleix ser-ne aliats”; de fet, ara que Reus Promoció tot just ha tornat de diverses fires de l'Estat, reconeix que el “vermut d'aquí és un gran referent “, i agraeix la contribució que n'ha fet el concurs dels vermuts catalans en aquest sentit.

“El vermut és molt més que un producte”, continuava Caelles, “és un element clau de la tradició que ens defineix i ens projecta al món”, ha dit. I per acabar, ha volgut fer una crida a conèixer i visitar la ciutat: “No es pot conèixer el vermut sense visitar i impregnar-se de la ciutat de Reus”, ciutat que denominen amb orgull com a “capital del vermut”.

Pel que fa al concurs dels vermuts, avui s'ha fet la jornada professional i els resultats de les votacions, sumades a les obtingudes a les fires populars, donaran els guanyadors de l'edició, que es donaran a conèixer el proper dia 1 de juliol en un acte a la ciutat de Reus.

Article a vadevi.elmon.cat. Ves-hi!

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation