Retalls d’actualitat: abril 2022

R&R a la presentació de l'Estudi de l'Oive sobre la importància econòmica i social del sector vitivinícola a Catalunya

a

En el marc de la recent celebrada “Barcelona Wine Week” es va presentar un interesantíssim estudi sobre “La importancia económica y social del Sector del Vino en Cataluña” a càrrec del President i la Directora de la Interprofesional del Vino de España (OIVE), Àngel Villafranca i Susana García respectivament, i el director de Economia Aplicada d'Analistas Financieros Internacionales (AFI) Diego Vizcaíno, junt amb el Secretari General d'Alimentació de la Generalitat, David Mascort. Aquest estudi forma part d'una nova línia d'informes de la OIVE que analitzarà el sector a diferents territoris de l'estat.

En un primer moment se'n va elaborar un a nivell estatal i, posteriorment, s'han publicat els estudis sobre el sector a Extremadura, Castella-La Manxa i Catalunya . Aquest estudis destaquen que Espanya és líder mundial en superfície de vinya amb més de 950.000 ha i és el tercer major productor amb prop de 40 milions d'hl, aportant més de 400.000 llocs de treball (2,4% de l'ocupació). Pel que fa a Catalunya, la superfície de vinya representa el 5,9% de tot l'estat, essent la segona regió amb una major superfície de vinya ecològica. El sector a Catalunya produeix vora 3,2 milions d'hl de vi a l'any, aporta el 1,6% del PIB i genera el 2% de l'ocupació.

R&R visita a la Ptvino durant la BWW

b

Una delegació de l'equip de R&R va estar present a la Barcelona Wine Week, on va poder retrobar-se amb clients i col·laboradors i intercanviar novetats del sector.

Especialment convidats per la Presidència i Direcció de la Plataforma Tecnológica del Vino, R&R ha visitat el stand corporatiu presentat a la Barcelona Wine Week . La temàtica principal d'aquesta edició han estat les varietats autòctones amb la finalitat de sensibilitzar i donar projecció internacional als vins espanyols, per la seva contribució a un futur vitícola sostenible i més adaptat al canvi climàtic .

c

La trobada va servir, també, per a comentar i desgranar tot un seguit d'iniciatives que la PTVino té en curs per tal de seguir impulsant el sistema d'innovació en pro del sector vitivinícola, tan a nivell nacional, com internacional, en base a l'Agenda Estratégica de Innovación del Sector del Vino 2021-2024 , que recull els principals objectius i prioritats científiques i tècniques acordades per tots els associats i col·laboradors de l'Associació.

R&R participa a l'Assemblea General d'Innov

d

Les instal·lacions del Fòrum Berger Balaguer de Vilafranca del Penedès van acollir l'Assemblea General Ordinària del Clúster Vitivinícola Català – INNOVI, a la qual assistí R&R en la seva qualitat de soci fundador de l'Entitat. L'assemblea es va desenvolupar amb la Presidència de Juan Jódar (Juvé y Camps) amb l'assistència i el suport de la Secretària i el Clúster Mànager de l'Entitat, Lourdes Jané i Eloi Montcada, respectivament. Es van presentar i aprovar un detallat informe de gestió (tècnic i econòmic), el tancament de 2021, el pressupost 2022, es ratificaren càrrecs de la Junta Directiva i es va produir un interessant canvi d'impressions i experiències amb representants de Clústers de sectors afins i d'altres regions i països.

Cal recordar que l'INNOVI representa el Clúster del Sector Vitivinícola de Catalunya , Associació sense ànim de lucre enregistrada com a AEI (Associació d'Empreses Innovadores) del Ministeri d'Indústria i enregistrada al programa Catalunya Clústers de la Generalitat de Catalunya.

La seva missió és la de promoure la competitivitat de les empreses del sector vitivinícola català i sector auxiliar per poder afrontar favorablement la globalització mitjançant la innovació. I la seva visió , és la consolidació de la regió vitivinícola de Catalunya com a referent en matèria d'innovació i qualitat global. El fet de celebrar-se l'Assemblea de forma presencial va permetre un seguit de retrobaments personals llargament esperats i propicià un ampli canvi d'opinions, propostes, inquietuds i reptes altament enriquidor.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation