Retalls d’actualitat: desembre

R&R RATIFICA EL SEU COMPROMÍS AMB L'OIVE

Com a clausura dels actes de celebració dels 60 anys de servei de “Rius i Rius Assessors” (R&R) al sector vitivinícola (1960-2020) estaven previstes una sèrie de reunions de treball amb diversos Organismes i Entitats que s'han acabat celebrant si bé, donades les obligades restriccions pandèmiques actuals, amb intermitències.

a

Una d'elles ha estat la reunió de treball mantinguda, recentment, a la seu a Madrid de l'OIVE (Organización Interprofesional del Vino de España). Trobada emotiva i profitosa. Emotiva perquè a permès evocar, amb enyorança i de bon grat, etapes pretèrites de relacions professionals tingudes entre la Directora de l'Ens, Susana García Dolla i Miquel Rius (R&R), i profitós, car permeté comentar i desgranar tot un seguit de temes d'actualitat que afecten als operadors del sector vitivinícola.

La “Organización Interprofesional del Vino de España (OIVE)” recordem-ho, agrupa a les entitats representatives de la cadena de valor del sector vitivinícola espanyol. Es constituí com un instrument al servei del sector per fer front a possibles debilitats per mitjà de la unió del treball conjunt dels diferents agents que la integren.

Té cura (molt bé, per cert) de realitzar activitats de promoció i informació, vertebració sectorial, intel·ligència econòmica, investigació, desenvolupament, innovació tecnològica i estudis. Pel seu finançament compte amb les aportacions econòmiques que genera la decretada “Extensión de Norma”. Ambdues parts convingueren que les tasques a realitzar en pro del sector són cada vegada més nombroses, així com la necessitat de sumar esforços i coneixements per enfortir el desenvolupament empresarial i econòmic del Sector.

REUNIÓ DE TREBALL AMB LA FEV

b

En el marc del conveni de col·laboració que els uneix, una representació de “Rius i Rius Assessors” (Miquel i Sara Rius) s'ha reunit, recentment a la seu, a Madrid, de la “Federación Española del Vino” (FEV) amb els responsables de l'equip tècnic de la mateixa: Luís Blanca (Àrea Jurídica), Trinidad Márquez (Àrea Tècnica i Medi Ambiental), Alberto García (Àrea Jurídica –Fiscalitat-), Eduardo de Diego (Comunicació i Relacions Institucionals) i Elena Cifuentes (Internacionalització).

Una intensa i profitosa trobada professional que es focalitzà, entre d'altres d'interès general, en el temari següent: Pla Estratègic de la FEV pel període 2019-2024; Interaccions entre “Socis Col·labordors de la FEV”; Digitalització del Sector; Futur etiquetatge digital; Objectius de desenvolupament sostenible; Certificació Wineries for Climate Protection (WfCP); Ajuts diversos pel sector vitivinícola; Comerç exterior; La nova PAC; Simplificació Administrativa; Comitès i Grups de Treball.

Per a aquest darrer apartat R&R, com a consultors independents, s'ha postulat per a poder ser incorporats a qualssevol comissió o grup de treball que pugui constituir-se en el sí de la FEV. Per la nostra acreditada vocació de servei i per la dilatadíssima experiència en el sector entenem que el nostre concurs, junt amb els dels nostres més destacats especialistes pot resultar, de ben segur, de força utilitat.

PENEDÈS TV AMB ELS PATROCINADORS DEL PROGRAMA “VINUM”

La Vinateria “Inzolia” de Vilafranca del Penedès, va ser el punt ideal per a la trobada dels patrocinadors principals del programa de televisió “Vinum. De la vinya al paladar” dedicat al món del vi, produït per Penedès Televisió i que s'ha emès per tota la Xarxa de televisions locals de Catalunya.

c

La Directora General de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), Alba Balcells; Joan Tarrada, d'AXA Assegurances; Max Margalef, D'EMMS SA i Acadèmia de Tastavins Sant Humbert; i Miquel Rius, de Rius i Rius Assessors, van ser convidats pel Director de Penedès TV, Joan Beumala, i pel regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, per agrair-los la confiança i suport indispensable per poder realitzar un programa ambiciós que ha tingut una molt bona acollida tant pel públic com pels professionals del sector vitivinícola.

El programa “Vinum. De la vinya al paladar” ofereix una visió amplia de la realitat vitivinícola del Penedès i d'altres Comarques Vitivinícoles de la geografia catalana amb unes imatges espectaculars, per explicar el procés d'elaboració del vi a través de projectes experimentals, assajos, estudis i treballs que ajuden a donar a conèixer i a seguir desenvolupant noves tendències. Aquests programes són revisables. Recomanem la seva visualització. Referència a Youtube: https://youtube.com/playlist?list=PL9ei7Btm2WizosJyNHoXyDjx2GB5zv_6 , i a la web de Penedès TV: https://www.rtvvilafranca.cat/programa/vinum/

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation