El SITEVI 2021: Un accelerador de negocis!

SITEVI 2021 acaba de tancar les seves portes després de 3 dies d'intensa activitat, marcats per un fort clima de negocis i convivència. Una vegada més, el saló confirma el seu estatut d'esdeveniment de referència, organitzat entorn de les produccions vitivinícoles, oleícoles, fruiteres i de l'horta, gràcies a una oferta rica i diversificada amb 935 expositors de 18 països i visitants lleials (51.000 visitants de 61 països).

a

Així, Julien Denormandie, ministre d'Agricultura, que va inaugurar la fira el dimarts 30 de novembre, va destacar la importància d'aquest esdeveniment, un aparador de les múltiples innovacions que permeten enfrontar els desafiaments dels 3 sectors. També va aprofitar aquest moment per a anunciar una dotació de 380 milions d'euros per a compensar als viticultors afectats per les gelades del passat mes d'abril.

UN SALÓ REFERENT AMB UNA OFERTA RICA I DIVERSIFICADA

Amb 935 expositors de 18 països, inclosos 171 nous, i 51.000 visitants, l'edició 2021 de SITEVI ha complert les seves promeses. Confirma el dinamisme dels 3 sectors i demostra la necessitat que els professionals s'uneixin per a descobrir una oferta cada vegada més completa, en particular en l'àmbit de les noves tecnologies i els nous serveis.

“El SITEVI 2021 ha demostrat que la indústria vitivinícola mira cap al futur. Una vegada més demostra el seu dinamisme, la seva creativitat i la seva capacitat d'adaptació als reptes del demà. Els seus protagonistes estan motivats per la passió que els impulsa.» Audrey Martinez, Enòloga del Domaine de la Vivarelle.

UN CLIMA DE NEGOCIS SÒLID

Els professionals dels 3 sectors es van reunir en SITEVI amb molts projectes concrets i van signar nombroses comandes en la fira. Revelant aquesta tendència, les “Trobades Empresarials” van ser un gran èxit amb més de 500 trobades organitzades durant els 3 dies. Aquestes cites van permetre als visitants estalviar temps, conèixer nous proveïdors i trobar solucions pertinents per a l'avanç dels seus projectes. Finalment, el programa "Top Buyers", realitzat en col·laboració amb Business France, va brindar als expositors l'oportunitat de conèixer importants compradors de 5 països: Àustria, Gran Bretanya, Polònia, República Txeca i Ucraïna.

“El SITEVI 2021 ha estat una molt bona edició. Estem orgullosos d'haver llançat el nostre nou tractor NEXES allí. Nombrosos visitants ens van permetre tenir un bon impuls durant aquests tres dies amb moltes signatures de comandes. » Sébastien DEBORDE, Responsable d'Esdeveniments i Relacions amb la Premsa de CLAAS.

“Estem molt satisfets amb aquesta primera participació en SITEVI. El nostre concepte innovador i únic d'un simulador d'entrenament per a la conducció de maquinària agrícola ha tingut un gran èxit amb els fabricants de maquinària agrícola, els estudiants, i amb les dones conductores de tractors, un objectiu inesperat. La nostra medalla d'or en els Premis a la Innovació SITEVI 2021 ens va permetre forjar noves aliances, la qual cosa era un objectiu important per a nosaltres. Esperem amb impaciència la pròxima edició 2023 de SITEVI. »- Romain SOULIÉ, cofundador i director d'Estudi Nyx.

UNA TROBADA INTERNACIONAL

L'entusiasme pel SITEVI també es troba a nivell internacional, malgrat el context sanitari actual. Així, el 23% dels expositors registrats eren de països europeus com Alemanya, Àustria, Bèlgica, Itàlia, Portugal però també dels Estats Units, Paraguai... Aquesta mateixa tendència es registra a nivell dels visitants. SITEVI 2021 va rebre a visitants de 61 països (Top 3: Espanya, Suïssa i Itàlia), prova una vegada més de l'atractiu i diversitat de l'oferta del saló.

REVELANT LES INNOVACIONS DEL DEMÀ

Els Premis a la Innovació SITEVI van destacar les innovacions més significatives del sector. Entre les 57 sol·licituds rebudes, 31 productes i serveis van ser nominats pel jurat i 16 van ser premiats (2 medallistes d'or, 6 medallistes de plata i 8 medallistes de bronze). Reflecteixen la diversitat de l'oferta del saló i il·lustren les seves principals tendències: tecnologia digital i valorització de dades, optimització d'operacions i processos de cultiu, innovació de productes, diferenciació comercial i ecodisseny, etc.

“Aquesta edició 2021 de SITEVI és, per a nosaltres, un veritable èxit. Vam tenir visitants francesos i internacionals molt interessats en la nostra innovació d'impressió 3D de pots de ceràmica. Gràcies a la nostra medalla d'or en els SITEVI Innovation Awards 2021, vam tenir grans contactes comercials per a futurs projectes professionals. Aquesta gran dinàmica firal, així com aquest fort interès dels visitants, ens ha portat a posicionar-nos de cara a l'edició 2023 de SITEVI”. Quentin JOLY, Director de Recerca i Innovació de Biopythos.

UNA EDICIÓ DE RIC CONTINGUT

Durant 3 dies, SITEVI 2021 va oferir activitats i moments forts per a acompanyar als visitants. Així, les 50 conferències i tallers, organitzats en particular per la IFV i els col·laboradors del saló, van ser molt concorreguts, reunint més de 2.000 participants. L'àrea de degustació de Masterclass, gràcies a les seves 23 sessions, va permetre a prop de 900 visitants conèixer el que ja és la vitivinicultura i olivicultura del demà. Els Job Dating, trobades express organitzats per APECITA, Jobagri i Vitijob.com, van oferir 40 vacants als 179 candidats rebuts. Finalment, l'Start-up Village, un lloc d'expressió i intercanvis, organitzat per primera vegada en col·laboració amb Digital Farm i Agri Sud-Ouest Innovation, va ser un trampolí per a les joves empreses innovadores en agricultura (3D Aerospace, Agri Wave, Aptimiz , Azuvia, Cap 2020, Chouette, Elzeard, Lexagri, Mimosa, My Easy Farm, Scanopy, Winefunding).

Secundat per la Regió Occitanie / Pyrénées Méditerranée, impulsat per la fidelitat dels seus expositors i visitants, el SITEVI demostra una vegada més la inclinació que li tenen tots els actors dels 3 sectors.

Ens veiem en 2023! La pròxima edició de SITEVI se celebrarà del 28 al 30 de novembre de 2023.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation