En record de Jaume Rovira Montserrat

Aquest passat dilluns set de desembre ens ha deixat en Jaume Rovira, enòleg d'una llarga trajectòria professional.

a

Es va iniciar a l'escola de la Vid de Madrid, en aquells moments allà i a Requena eren els dos únics llocs que es podia estudiar enologia a l'estat espanyol. La seva carrera professional va passar per diferents empreses del Penedès fins que de ben jove va conèixer a Jean Leon just quan aquest iniciava el seu projecte vitivinícola al Penedès, des de llavors ja sempre més va estar vinculat a aquesta empresa. Jean Leon i Jaume Rovira van fer un tàndem molt profitós al llarg de molts anys. El glamur que venia de Hollywood amb un home que cada dia trepitjava la vinya va fer un còctel apassionant del qual van sortir grans vins. La personalitat d'en Jaume Rovira, la passió en que defensava les seves opinions, la seva lleialtat, i la seva bonhomia segur que van captar l'interès de Jean Leon més acostumat a tenir en el seu restaurant de los Angeles a artistes com Frank Sinatra ,James Dean , Elisabeth Taylor o Ronald Reagan. Jaume Rovira no només va ser l'enòleg de Jean Leon sinó que va ser el seu soci i amic. Però quan l'empresa Jean Leon va passar a la mà de la família Torres ell va continuar sent el pal de paller. Fins hi tot ja jubilat hi va continuar col·laborant.

Amb Jean Leon van ser pioners en la plantació de varietats que venien de Bordeus, Cabernet Sauvignon, Cabernet franc, Merlot... Aquella aposta en aquells moments, els anys seixanta, va ser molt controvertida, però molts cellers es van afegir mes tard a la plantació d aquestes varietats les quals perduren els nostres dies. Aquest fet va produir un revulsiu molt fort a totes les zones vitícoles de Catalunya i va contribuir a la millora qualitativa de tots els vins en general.

L'any 2009 a la nit de l'enologia va rebre el premi a la trajectòria professional que atorga A.C.E. de mans del Conseller d´Agricultura Sr. Llena.

Una conversa amb Jaume Rovira sempre et deixava bon gust de boca, els seus coneixements sobre la vinya, les elaboracions, maceracions o criances amb barrica, barrejats amb una ironia fina sempre aportaven punts de vista que t'obligaven a pensar. Trobarem a faltar el seu tarannà franc i obert amb conviccions profundes i nobles.

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

Fatal error: Call to undefined function imagettfbbox() in /home/enolegs/www/classes_ad3/forms/form_captcha.class.php on line 140