Ancestral: escumós aromàtic de qualitat

10/12
2021

Jornada tècnica en línia

Divendres, 10 de desembre de 2021

Presentació

Els vins escumosos gaudeixen cada dia de més adeptes. Als escumosos amb més renom, com el Cava, s'hi estan afegint altres noms i elaboracions.

Un dels mètodes més antics és el mètode de la Blanquette de Limoux o de Die, documentat el 1531, també conegut com a mètode ancestral o petillant natural o vi escumós aromàtic.

En els darrers anys diversos cellers elaboren aquests vins contribuint a diversificar els estils i les oportunitats de nous col·lectius de consumidors.

Programa

10.00 h Presentació de la jornada

Sra. Aida Fernandez. Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural (DACC).

10.05 h Antecedents, tècniques d'elaboració, present i futur d'aquests escumosos

Sr. Enric Bartra. Investigador en viticultura i enologia de l'INCAVI.

11.20 h Preguntes dels assistents

11.45 h Cloenda de la jornada

Inscripcions

La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation