Mas de la Rosa 2018 de Família Torres, entre els millors vins de la Guia Gourmets 2022

Aquest Priorat és l´únic vi català que obté 99 punts a la nova edició d'aquesta guia de referència

a

Vilafranca del Penedès, 19 de novembre del 2021. Mas de la Rosa Vinyes Velles 2018 (DOQ Priorat), el vi més exclusiu de Família Torres, aconsegueix 99 punts sobre 100 a la Guia de Vins Gourmets 2022, la màxima puntuació que atorga aquesta publicació. Per segon any consecutiu, aquest elegant vi negre del Priorat passa a formar part de l'anomenada Lliga 99, integrada en aquesta ocasió per un total de 25 vins. A diferència de l'edició anterior, Mas de la Rosa és l'únic representant català; els altres vins procedeixen de les denominacions d'origen Ribera del Duero, Toro, Rioja, Toro, Jerez, Montilla-Moriles i Bierzo.

El comitè de tast, compost per sommeliers, tastadors, enòlegs i periodistes en actiu, ha tastat a cegues i ha valorat un total de 3.460 vins i ha referenciat més de 1.100 cellers a la 37a edició d'aquesta guia vinícola de referència. Cada any, uns pocs vins assoleixen la màxima puntuació i es converteixen en “les joies enològiques més excel·lents del panorama vinícola espanyol”, segons la publicació.

2018 és la tercera anyada d'aquest projecte que va impulsar Miquel Torres Maczassek, cinquena generació de Família Torres, juntament amb l'enòleg Jordi Foraster, per donar veu a la finca històrica Mas de la Rosa, a Porrera, i capturar la singularitat d'aquest preciós racó del Priorat. El vi parla dels vells ceps de carinyena i garnatxa de més de 80 anys, plantats en costers sobre sòls de llicorella; també parla del paisatge captivador, de la seva bellesa i la seva història, i de la tranquil·litat que impregna aquesta petita vinya de només 1,9 hectàrees.

Mas de la Rosa és sinònim d'elegància i delicadesa, una expressió honesta de la vinya i de l'anyada 2018, considerada una molt bona anyada al Priorat, amb temperatures fresques i pluges durant el període vegetatiu, que va afavorir una maduració del raïm lenta i gradual. A partir del 2021, Família Torres està treballant per regenerar els sòls de la vinya i recuperar la fertilitat natural i la biodiversitat, i alhora contribuir amb aquestes accions a minimitzar els efectes del canvi climàtic, en el seu compromís amb la viticultura regenerativa.

El vi forma part de la col·lecció antològica de Família Torres, cinc vins que comparteixen discurs i relat ja que representen fidelment la vinya on neixen i l'esforç per atorgar a cadascun una identitat que els singularitzi en un recorregut per diferents denominacions d'origen catalanes: Penedès, amb Mas La Plana i Reserva Real, Conca de Barberà amb Milmanda i Grans Muralles, i Priorat amb Mas de la Rosa.

Preu recomanat: 375€. Pot adquirir-se aquí.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation