Miquel J. Rius homenetjat per l’ACE i el CEEC per la seva dilatada i fructífera trajectòria professional

L'Associació Catalana d'Enòlegs (ACE) i el Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC) per mitjà del seu President i Degà, en Joan Miquel Canals n'ha lliurat el corresponent guardó.

a

En el marc de la “Nit de l'Enologia 2021” que es va celebrar el passat divendres, dia 5 de novembre, a les emblemàtiques instal·lacions de Juvé & Camps, a Espiells, va tenir l'acte de reconeixement a la figura dels enòlegs-enòlogues i professionals que donen valor i sentit a l'enologia.

L'Associació Catalana d'Enòlegs vol compartir amb els seus membres i representants de tots els àmbits relacionats amb el vi i la vitivinicultura la “Nit de l'Enologia” a on es ret reconeixement i distinció a les persones que hagin destacat per la seva tasca de promoció de l'enologia, el món del vi i de tot el seu entorn.

L'ACE vol promoure entre especialistes, prescriptors i consumidors en general que la intervenció de l'enòleg és decisiva en l'elaboració de les característiques que donen personalitat i qualitat sensorial a un producte vinícola, col·locant així a l'enòleg a l'important lloc que li correspon.

Al seu entendre la millor manera d'aconseguir-ho és començar per fer un reconeixement públic d'aquells membres del col·lectiu que s'han distingit per la seva excel·lència en diferents vessants de la professió. Els candidats d'aquests premis ho són a proposta dels propis associats a l'ACE.

b

Així, en el transcurs de la vetllada, s'entregaren diferents guardons, en reconeixement a la labor i mèrits de professionals vinculats al món vitivinícola en les següents categories:

-A una personalitat de prestigi, afí al món vitivinícola; en aquesta ocasió a en Miquel J. Rius (Rius i Rius Consultoria Vitivinícola Integral) pels seus 60 anys de serveis al sector vitivinícola -1960/2020-; pel seu constant suport al quefer de l'ACE i del CEEC; pel mecenatge del Premi d'Enologia “Jaume Ciurana” que, enguany, ha arribat a la seva vintena edició; i, a la reiterada vocació de servei que ha posicionat a R&R com a líder en el sector a Catalunya i com a Consultoria de referència per a d'altres regions vitivinícoles de l'Estat.

-A l'estudiant guanyador del Premi “Jaume Ciurana 2021”: Pol Sancho.

-A un comunicador destacat per la seva tasca de divulgació del món de l'enologia, el vi i el seu entorn: Pep Nogué.

-A l'enòleg vinculat a l'ACE i al CEEC més guardonat en els premis Vinari d'enguany: Xavier Pons, Director Tècnic de “Vallformosa”.

Va cloure l'acte la Directora General de l'INCAVI, Alba Balcells, en nom propi i en el de la Consellera d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, a qui representava, felicitant a l'ACE i al CEEC pels diferents actes desenvolupats al llarg de la Jornada: Congrés Internacional, Tast de Vins Escumosos, Nit de l'Enologia i als guanyadors dels Premis tot encoratjant-los a continuar treballant amb el mateix entusiasme del pro del Vins del nostre País.

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation