Presentació de la gira del Vi Novell 2021 per tot Catalunya amb the Wine Truck

El proper dimecres, 10 de novembre, a les 11h, als Jardins del Palau Robert de Barcelona es presentaran els vins novells del 2021 que sortiran puntualment al mercat per Sant Martí, l'11 de novembre.

a

Serà també el tret d'inici de la gira que portarà el vi novell a diferents poblacions catalanes a través de The Wine Truck.

A l'acte de presentació també es podran conèixer i tastar els 15 vins novells d'enguany, vins blancs, rosats i negres de diferents varietats i denominacions d'origen catalanes.

La gira està organitzada pels 12 cellers elaboradors de vi novell (Vinícola Sarral, Celler Ronadelles, Celler Sanstravé, Covides, Cellers Maset, Celler Carles Andreu, Sant Josep Vins, Celler Cooperatiu de la Granada, Vins Petxina, Celler cooperatiu d'Espolla, Celler Masroig i Celler Sanuí) amb la col·laboració de l'INCAVI.

Sobre el vi novell

El vi novell és el primer vi fet amb la collita de l'any. Es tracta d'un vi sense cap mena de repòs que, tan bon punt ha acabat la fermentació, es prepara per ser embotellat i distribuït per al seu consum immediat. La tradició de fer vi novell era gairebé residual a Catalunya fins que, l'any 2017, un grup de cellers catalans que n'elaboraven van decidir unir esforços per recuperar i donar a conèixer aquesta tradició. En aquell moment eren 8 cellers i avui, quatre anys després, ja són 12 els que formen part del col·lectiu.

Més informació a www.elvinovell.cat

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation