Ja estan obertes les inscripcions al Congrés Internacional ACE de l’Enologia i del Cava

«Biomolècules i innovació disruptiva en enologia»

a

Assistència presencial:

Lloc: Wine Bussines School, Vilafranca del Penedès

Aforament limitat. Es requereix inscripció

Assistència online:

Les conferències es podran seguir de manera online prèvia inscripció.

Inscripcions presencials

Inscripcions online

CICLE DE CONFERÈNCIES (sessió de matí)

08:30 h Recepció de participants i acreditacions

08:45 h Presentació del congrés a càrrec de:

Il·lm.. Sr. Pere Regull , alcalde de Vilafranca del Penedès

Sr. Manuel Suárez Recio, degà de la Facultat d'Enologia de la URV

Sr. Eduard Sanfeliu , president de la Confraria del Cava

09:00 h Tècniques ràpides per a la caracterització sensorial del vi i la seva aplicació en el celler.

A càrrec de la Dra. Maria Pilar Sáenz Navajas, investigadora en el “Instituto de Ciencias de la Vid y del Vino (GR-CSIC-UR) de La Rioja”.

Sessió teòric-pràctica, es prega disposar d'un ordinador amb el programa Excel i instal·lar-se prèviament l'extensió XLSTAT (descarregar en: https://www.xlstat.com/es/descargar. (Atenció: la versió gratuïta serveix per 14 dies!)

11:00 h Pausa-cafè

11:30 h HIDROVINYA: Eines per a conèixer l'estat hídric de la vinya, a partir de les dades meteorològiques i edàfics".

A càrrec del Sr. Lluís Giralt i la Sra. Elisabet Perna, tècnics d'INCAVI.

11:50 h El paper de les lies en l'envelliment del cava i dels escumosos elaborats per el mètode tradicional.

A càrrec del Dr. Pere Pons Mercadé, doctor en enologia per la URV. Director tècnic de Caves Miquel Pons.

12:10 h Estudi dels tanins i la seva funció.

A càrrec de la Dra. Adeline Vignault, University of Bordeaux- Universitat Rovira i Virgili. Institute of wine and Wines Science.

12:25 h Bloc de preguntes 1

12.30 h L'ús de l'àcid fumàric com a inhibidor microbiològic.

A càrrec del Dr. Antonio Morata, professor i investigador de “la Escuela Técnica Superior de Ingeniería Agronómica, Alimentaria y de Biosistemas (ETSIAAB) de la Universidad Politécnica de Madrid”.

12:50 h Inhibició de la fermentació malolàctica en vins escumosos.

A càrrec de la Dra. Cristina Reguant, Grup de investigació de Biotecnologia Enològica de la Universitat Rovira i Virgili.

13:10 h Bloc de preguntes 2

13:30 h Final de la sessió tècnica i conclusions a càrrec de: Sr. Joan Miquel Canals, president-degà de ACE-CEEC.

13:40 h Dinar de treball (a les instal·lacions de la Wine School)

TARDA DE TAST (Sessió de tarda)

Assistència presencial

Lloc: Wine Bussines School, Vilafranca del Penedès

Aforament limitat. Requereix inscripció

16:00 h Tast dirigit de diferents Proseccos de Véneto, vins escumosos emblemàtics a nivell internacional que marquen tendència.

Moderadors:

Sr. Pep Nogué, gastrònom i periodista.

Sr. Lluís Ràfols, enòleg sènior especialista de vins escumosos.

Sra. Glòria Collell, Wine Manager a Freixenet.

18:00 h Cloenda del congrés.

b

Assistència presencial Lloc:

Celler d'Espiells de Juvé & Camps (Sant Sadurní d'Anoia)

Aforament limitat. Requereix inscripció

20:00 h Benvinguda a l'acte, salutacions i entrega dels premis en reconeixement a la tasca de promoció de l'enologia i el món del vi.

La conducció de l'acte anirà a càrrec del periodista, Sr. David Jobé.

Intervencions de:

Sr. Josep Ma Ribas, alcalde de Sant Sadurní d'Anoia.

Sr. Joan Miquel Canals, president-degà de l'ACE-CEEC.

Presentació de la firma RAVAGO, col·laborador de La Nit de l'Enologia.

Lliurament de guardons:

Reconeixements:

A una personalitat de prestigi, afí al món vitivinícola.

A l'estudiant-enòleg guanyador del premi Jaume Ciurana 2021, de la Universitat Rovira i Virgili.

A un comunicador, por la seva labor en difondre el món de la enologia, el vi i el seu entorn.

A l'Enòleg o Enòloga ACE-CEEC més guardonat/ada els premis Vinari d'enguany.

Cloenda a càrrec de la Sra. Alba Balcells, directora general d'INCAVI.

21:30 h Sopar de La Nit de l'Enologia.

La Organització del Congrés es reserva el dret a canviar o modificar el programa.

Més informació: acenologia

ENTITATS:

c

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation