Es dona el tret de sortida a la XX edició del Premi d’Enologia ‘Jaume Ciurana’.

A L'any passat es va haver de suspendre la convocatòria a causa de la pandèmia. El premi està dotat amb 3.000 euros

La publicació de les bases de la pròxima edició del Premi d'Enologia 'Jaume Ciurana' posa en marxa la presentació de candidatures per optar al guardó del 2021, promogut en el marc del conveni de col·laboració entre la Universitat Rovira i Virgili i Rius i Rius Assessors . Per causes atribuïbles a la pandèmia, la convocatòria del 2020 va quedar ajornada. L'actual comprendrà, doncs, tots els alumnes matriculats del Grau d'Enologia que hagin finalitzat els estudis en els cursos 2019-2020 i 2020-2021.

Des de la seva creació, el nom del certamen ha volgut ser un clar homenatge a la irrepetible figura de Jaume Ciurana i Galceran , qui va ser un dels enòlegs catalans més importants per la seva tasca d'investigació i divulgació dels vins i caves del país, mèrits i reconeixements que el van portar a ser el primer director de l'INCAVI. El premi, dotat amb 3.000 euros , pretén fomentar l'estudi, l'aprofundiment, la recerca i el coneixement de les disciplines pròpies de la Facultat d'Enologia de la URV.

a

Com a criteris per a la concessió del premi es prendran en consideració els següents factors: l'expedient acadèmic universitari ponderat del Grau d'Enologia (50%); el curriculum vitae dels candidats (20%); i un informe elaborat per la Comissió d'Ensenyament d'Enologia de la Facultat (15%). A més, el candidat haurà de presentar un projecte professional (15%) en el qual detallarà les seves expectatives en el futur pròxim i, eventualment, la utilització de la dotació econòmica del premi dins d'aquest projecte.

El jurat que atorga el reconeixement el presideix Jaume Ciurana i Llevadot , fill de qui ostenta el nom del Premi, juntament amb el degà de la Facultat d'Enologia i un directiu de Rius i Rius, a qui acompanyen, de forma rotativa, dos membres convidats per cadascuna de les parts (organització i patrocini) d'acord amb la seva trajectòria personal i professional, tant pel seu grau de coneixement del sector vitivinícola, com per la seva condició d'estímul per als futurs professionals que pensen dedicar-se al món de l'enologia. Seran donats a conèixer pròximament.

Els actes de deliberació del jurat i del lliurament del Premi estan previstos per a la segona quinzena d'octubre a les dependències de la Facultat d'Enologia de la URV.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation