T’expliquem els detalls de la celebració de les assemblees generals de l’ACE i el CEEC 2021

L'acte va tenir lloc el dia 19 de juny al Celler Experimental Mas dels Frares. La sessió es va fer en format híbrid (presencial i online) per tal de preservar les condicions sanitàries dels assistents, i va comptar amb les mesures adients per facilitar les exposicions i el debat i al mateix temps garantir la transparència i seguretat en les votacions realitzades a distància.

Es va començar amb l'Assemblea Extraordinària del CEEC i de l'ACE , aprovant les modificacions i entrades de les Normes Deontològiques del CEEC i del Règim Intern de l'ACE, documents on es recullen les especificitats del funcionament de les entitats, i preceptes que estableixen i defineixen les regles i deures dirigits al col·lectiu de professionals per guiar l'exercici de la professió. S'informa que han estat revisats i aprovats per la Junta Directiva, i van ser aleshores enviats als associats i col·legiats, en format “proposta” per la seva revisió. Aquestes modificacions son per adaptar-los a possibles àrees de millora i d'ajustar els seus continguts i requeriments a les necessitats canviants del sector.

Assemblea Ordinària del CEEC i de l’ACE


Es van aprovar les modificacions tant de les Normes Deontològiques del CEEC, com les del Règim Intern de l'ACE. L'acord es va prendre per unanimitat.

A continuació es va iniciar l'Assemblea Ordinària del CEEC i de l'ACE , Joan Miquel Canals, president-degà després de donar la benvinguda als assistents, va donar la paraula a Xènia Bonet, secretària on va procedir a aprovar les actes de les assemblees anteriors i va presentar la memòria social corresponent a l'any 2020 , que recull l'activitat feta, fent una explicació detallada sobre l'activitat desenvolupada. També va relacionar la gestió de secretària i el moviment dels associats i col·legiats. L'informe complert de les activitats desenvolupades es troba disponible en la Memòria, que teniu disponible en la pàgina web.

Es va fer un breu incís per recordar a tots els membres associats i col·legiats que han traspassat durant l'últim any, i especialment a l'Oriol Guevara Sendra, que va ser president de l'ACE i va formar part de la junta gestora del CEEC, el director d'operacions, Carles Playà li va dedicar unes paraules en la seva memòria.

l’Assemblea Ordinària del CEEC i de l’ACE

Seguidament la secretària, va fer referència en la seva exposició a les difícils circumstàncies que han viscut en els darrers mesos, tot i les restriccions han estat capaços de donar continuïtat a les activitats, malgrat que s'han hagut d'anul·lar les més multitudinàries i de relació com ara la Nit de l'Enologia, la Fira de Patrocinadors i el tast del Congrés Tècnic.

Es van explicar les activitats realitzades per les diferents comissions, la web institucional i les xarxes, la Revista d'Enologia digital i impresa, la xerrada de la verema, el Congrés tècnic i el Taller de Tast que ho van comentar el president-degà, Joan Miquel canals i el director d'operacions, Carles Playà.

Tot seguit, la Núria Vilalta, tresorera va presentar l'estat de comptes de l'ACE amb el tancament de 2020, en el qual la disminució d'ingressos provocada per la baixada de l'activitat professional s'ha intentat compensar amb un esforç important per la contenció de la despesa. En quan al pressupost de 2021, explica que s'ha elaborat ajustant les despeses als ingressos previstos i adaptant-lo a les circumstàncies. En quant als comptes de l'exercici del 2020 del CEEC comenta que és un balanç simple i el pressupost del 2021 és de continuïtat als objectius.

Assemblea Ordinària del CEEC i de l’ACE

Tant l'estat de comptes amb el tancament de 2020 com el pressupost 2021 de l'ACE-CEEC van merèixer l'aprovació de l'Assemblea.

En Joan Miquel Canals, president-degà de l'ACE-CEEC, va exposar les noves accions que es duran a terme al llarg del 2021. Entre altres, es va referir principalment:

  • La revista en paper passarà a distribuir-se en format PDF a partir d'enguany per racionalitzar despeses i adaptar-se als nous temps.
  • Les 3 webs dels enòlegs catalans (Acenologia, Enoreports i la web corporativa www.enolegs.cat ) unificaran la imatge, s'espera tenir-ho operatiu a final d'aquest any 2021.
  • Es reprendran les activitats pre-pandèmia actualitzant-les als nous temps amb formules híbrides. D'altre banda s'impulsaran activitats aprofitant les plataformes de videoconferència.
  • S'estreny el lligam amb la URV amb la implicació dels enòlegs en club de tast de la Facultat d'Enologia de la URV.
  • S'impulsaran activitats relacionals per mitjà de visites dels associats a cellers emblemàtics, també un monitoratge d'enòlegs juniors que ho sol·licitin per part d' associats sèniors.
  • Promoció i captació de nous associats i col·legiats.

Assemblea Ordinària del CEEC i de l’ACE

Com a clausura es va fer el sorteig i allà davant els associats i col·legiats assistents a l'acte, es va extreure la butlleta guanyadora, donant fe el públic assistent de la concessió del premi ofert a l'enòleg guanyador per respondre l'enquesta de valoració de l'ACE-CEEC. El guanyador, Germán Esteban se l'hi va comunicar telefònicament el premi obtingut, un àpat per a dues persones en el Restaurant Fermí Puig.

Un cop finalitzada la part de treball, l'amfitrió d'aquest any, el Celler Experimental Mas dels Frares va oferir una visita per les seves instal·lacions. Després del passeig i les explicacions van fer un tast dels seus productes i aperitiu per concloure l'acte de la forma més idònia possible.

Finalment, el president-degà va agrair als membres assistents la seva participació. Així com, va agrair al Celler experimental Mas dels Frares la seva bona predisposició pel bon funcionament de l'acte.

Assemblea Ordinària del CEEC i de l’ACE

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation