Eines digitals i models per al control de l’oïdi i el míldiu

El proper divendres 26 de març, a les 11:00 h tindrà lloc una jornada gratuita sobres les eines digitals i els models per al control de l'oïdi i el míldiu.

El canvi climàtic observat els últims anys ens mostra, a més d'un increment de les temperatures, una distribució irregular de períodes de sequera i de precipitacions. Fet que pot perjudicar el creixement i desenvolupament de les plantes i augmentar el risc de malalties fúngiques a la vinya. Un exemple seria l'excés de pluges de la primavera del 2020, afavorint el desenvolupament del míldiu i l'oïdi. Els resultats van ser efectes negatius a la vinya i la disminució del rendiment i la qualitat del raïm.

fulla

S'exposarà dues temàtiques:

1) Un sistema informàtic que permet gestionar les tasques vitivinícoles en la vinya per a millorar el control de la sanitat de la vinya i l'estat de la maduració del raïm.

2) Com gestionar els sistemes de control i models de vigilància de míldiu i oïdi, amb l'objectiu de disminuir l'afectació d'atacs fúngics, tant en la producció integrada com ecològica.

Ponència 1

Digitalització de la viticultura i eines d'anàlisis de dades

Antonio Altés - CEO a TACTIC/Anawin

Ponència 2

Discusió sobre els models de modelització de l'oïdi i el míldiu a la vinya: estratègies de la campanya 2020.

Lluís Xavier Coll Mestres - Ingenier agrònom esp. en viticultura.

+ Info a www.vitivin.pro. Vés-hi !

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation