Desgranant el Reglament (CE) 2073/2005. Aspectes clau per garantir la seguretat dels aliments fins al moment del consum

15/04
2021
Desgranant el Reglament (CE) 2073/2005. Aspectes clau per garantir la seguretat dels aliments fins al moment del consum. Jornada tècnica en línia el dijous 15 d'abril de 2021.
Presentació

El Reglament (CE) 2073/2005 estableix els criteris microbiològics aplicables als aliments que es produeixen i comercialitzen a la UE. La normativa, desenvolupada en base als principis establerts al Codex i com a part del ‘Paquet d'higiene', va suposar un canvi de paradigma en la gestió de la seguretat alimentària. Des de la seva entrada en vigor, l'1 de gener de 2006, s'ha anat modificant i corregint per incorporar i adaptar-se a noves metodologies i coneixements sobre els perills i riscos microbiològics. Actualment, la seva aplicació continua suposant un repte. L'objectiu d'aquesta jornada és profunditzar en alguns aspectes del Reglament (CE) 2073/2005, a través d'una visió pràctica i aplicada des de diferents punts de vista, per tal d'aportar elements útils per l'operador econòmic, responsable de garantir i documentar-ne el seu compliment.

Programa

11.00 h Benvinguda i presentació de la jornada Sra. Belén Marín Juárez. Programa de funcionalitat i seguretat alimentàries de l'IRTA.

11.05 h Reglament (CE) 2073/2005: el context, la lletra petita i el que no està definit Sra. Sara Bover. Programa de funcionalitat i seguretat alimentàries de l'IRTA.

11.30 h Listeria: Experiència en el compliment del Reglament (CE) 2073/2005: casos reals de troballes i resolució del problema Sra. Esther Barberà. Inspectora Veterinària SSP Baix Llobregat Sud i L'Hospitalet. Departament de Salut.

11.55 h Optimització de mètodes analítics per l'aplicació del Reglament (CE) 2073/2005 de criteris microbiològics Sr. David Tomás. Especialista en aplicacions. MERCK Life Science.

12.20 h Seguretat microbiològica dels aliments fins al moment del consum. El paper dels estudis complementaris al mostreig de producte final Sra. Anna Jofré. Programa de funcionalitat i seguretat alimentàries de l'IRTA.

12.45 h Precs i preguntes amb debat Modera: Sra. Belén Marín Juárez. Programa de funcionalitat i seguretat alimentàries de l'IRTA.

13.00 h Cloenda de la jornada

Inscripcions

La jornada es gratuïta, us podeu inscriure a través del següent enllaç: INSCRIPCIÓ_JORNADA

Per a més informació podeu contactar amb l'IRTA: Sr. Javier Tobal (A/e: javier.tobal@irta.cat)

La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation