El paper dels sensors en la presa de dades agronòmiques

03/03
2021
El paper dels sensors en la presa de dades agronòmiques. Jornada tècnica en línia el dimecres 3 de març de 2021.
Presentació

Com sabeu en la metodologia de treball de l'agricultura de precisió es diferencien quatre fases: l'adquisició de dades, l'extracció de la informació, la presa de decisions i l'actuació al camp. Dins de la primera fase, fa uns dies van dedicar una jornada a la presa de dades mitjançant els satèl·lits, i per complementar aquesta primera etapa, hem organitzat aquesta jornada dedicada als sensors situats al camp i fem una presentació dedicada a la vinya. Amb aquesta jornada pretenem assolir aquests objectius: Identificar els motius per obtenir dades i estudiar com emmagatzemar-les. Complementar les diverses eines tecnològiques per a una millor gestió del reg. Aportar coneixements i informació a l'hora de decidir la compra d'un equip de dades climàtiques. Oferir novetats en sensors, i en concret per vinya que són capaços de transmetre dades reals de creixement de raïms testimonis en vinya.

Programa

9.30 h Maneig de zones verdes amb sensors d'humitat sòl combinat amb imatges d'alta resolució de satèl·lit Sr. Xavier Millet, assessor i consultor en àrees verdes.

10.00 h Variables a tenir en compte per escollir un sistema de presa de dades agronòmiques a camp mitjançant sensors. Sr. Enric Costas, CEO de Cultilogic.

10.30 h Desenvolupament d'un sensor per ajuda a l'estimació de producció: "Dinamòmetre de pesada en continu de raïms en vinya. Sr. Pablo Morán, enginyer agrònom i assessor Viña Arnaiz (Grup García-Carrión).

11.00 h Torn obert de preguntes

11.15 h Cloenda de la Jornada

Inscripcions

La jornada es gratuïta, us podeu inscriure a través de RuralCat: ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt Per a més informació, us podeu adreçar al Sr. Jesús M. Martín Ganado (Tel.: 972 630 123 – A/e: jmmartin@gencat.cat)

La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation