El sistema de control de la traçabilitat dels vins de la DOQ Priorat és únic a Catalunya

El Consell Regulador de la DOQ Priorat disposa, des de fa un any, d'un programa de traçabilitat que és únic a Catalunya. El sistema, que es va implementar a partir de l'anyada 2019, permet fer un control acurat i el seguiment de tot el procés d'elaboració del vi: des del raïm, fins a l'ampolla del vi que serà comercialitzat.

Font: Consell Regulador de la DOQ Priorat

El programa de traçabilitat de la DOQ Priorat té en compte la producció per hectàrea de cada parcel·la, el rendiment que produeix la vinya i la seva varietat. Així mateix, la gestió informàtica de la traçabilitat es complementa amb els controls periòdics que els tècnics de la DOQ Priorat fan als cellers.

El sistema de control de la traçabilitat dels vins de la DOQ Priorat és únic a Catalunya

Per la seva banda, els cellers disposen d'una APP mòbil a través de la qual comuniquen al Consell Regulador tots els passos que s'efectuen: des de l'inici de verema d'una parcel·la vitivinícola fins a la qualificació del producte, a més dels trasbalsos efectuats durant el procés d'elaboració.

El programa informàtic del Consell Regulador registra, a través d'un esquema gràfic, els detalls dels moviments i processos per certificar que tots els paràmetres del vi compleixen amb els requisits establerts per a la classificació a la que opta.

Amb aquest projecte de traçabilitat dels vins es reforça la garantia i identificació dels vins elaborats als cellers de la DOQ Priorat i certificats des del Consell Regulador .

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation