”Adeu, Oriol Guevara, company i amic ”

Amb aquestes paraules volem dedicar un petit homenatge a l'Oriol que ens va deixar el passat dia 5 de desembre.

En record al nostre company Oriol Guevara Sendra, 11.12.20

Aquest passat dissabte 5 de desembre ens ha deixat l'Oriol Guevara. Tenia una amplia trajectòria en el món vitivinícola, va començar estudiant Enginyeria Tècnica en Indústries Alimentàries a l'Escola Superior d'Agricultura de Barcelona (1986-1989), d'aquí va passar a Dijon per treure's el Diploma Nacional de Oenologie (1989-1991) i va continuar aprofundint en l'Enologia a la Universitat de Davis (1991-1992).

L'any 1993 entra a ser membre de l'Associació Catalana d'Enòlegs. L'any 1998 essent president de l'ACE el Carles Playà el convenç per entrar a la junta com a vocal, i des de llavors la seva vinculació dintre el món del vi no només serà professional sinó que també jugarà un paper important dins la part institucional. L'any 2000 passa a ser vicepresident de l'ACE, càrrec que seguirà ostentant fins el 2006 que serà elegit president en substitució del Carles Playà. Durant la seva presidència impulsarà La Nit de l'Enologia per reconèixer la professionalitat i el talent dels enòlegs. L'any 2008 a La Nit de l'Enologia a Falset ens deia “l'enòleg ha de ser un referent de personalitat en el món vitivinícola” i l'any següent expressava el reconeixement a l'enòleg “com autor intel·lectual dels vins”.

”Adeu, Oriol Guevara, company i amic ”

Tot seguit va ser nomenat Director General de l'INCAVI (2009-2011) i va haver de deixar el càrrec a l'ACE a mans del Josep A. Llaquet. Ja com a Director de l'INCAVI en les jornades sobre el xarel·lo organitzades al novembre del 2009 ens deia: ”és important conèixer i treballar bé varietats autòctones que donen un valor afegit al producte i que cal difondre i donar a conèixer més al consumidor” i per tan” té sentit promoure aquells elements que donen identitat al territori i el xarel·lo dona identitat al Penedès”.

No parlarem aquí de la seva trajectòria professional que va ser llarga, passant per diferents empreses, bàsicament de casa nostra, així com co-participant en projectes de futur com és 10Sentits.

La seva vinculació amb l'ACE sempre ha estat estreta i durant La Nit de l'Enologia del 2010 se li va fer el reconeixement per la seva tasca al capdavant de l'associació. Més endavant va participar en la comissió gestora que va estar treballant per la consecució del Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya (CEEC) que va veure la llum l'any 2014 on va tornar a formar part de la nova Junta de Govern aquesta vegada com a tresorer (2014-2018).

Va ser una persona d'un caràcter directe i franc, tenaç i defensor de les seves idees amb vehemència, amb una personalitat intensa, a voltes abassegadora, a voltes senzilla, però sempre intel·ligent i lleial. El món vitivinícola perd un dels seus representants que de ben segur trobarem a faltar en present i futur, les seves opinions sobre els vins i la viticultura en general sempre han estat aportacions positives per millorar la qualitat i el bon nom dels nostres vins.

No dic mai adeu, perquè l'adeu implica anar-se'n i anar-se'n implica l'oblit ( J. M. Barrie)

2 Comentaris
Comentaris
PEDRO MUÑOZ 
18 Desembre 2020, 16:40h
Molt trista i lamentable pèrdua la de l’Oriol. Aquest 2020 quedarà marcat per la COVID per sempre més, però que companys tan joves con ara l’Oriol, però fa un mesos el Tomàs Puig, hagin marxat quan no tocava, també ens deixa molt tocats. Tot el meu record a un amic i company amb el que hem compartit bons moments i magnífics vins i caves. Et trobarem molt a faltar i et demano que allà on siguis, vagis plantant els ceps per elaborar aquells grans vins que sempre havíem somiat i que puguem gaudir-los tots junts en bona companyia. Recordant sàvies paraules del meu gran mestre i amic Juan José Castro una vegada es va jubilar i precisament parlant de la feina, “no ens confonem; no som imprescindibles, som irrepetibles”. Oriol, ets irrepetible. Una abraçada allà on siguis i xin-xin.
JM Canals 
23 Desembre 2020, 08:57h
Una persona entranyable, el trobarem a faltar.
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation