Rius & Rius assessors se suma als actes de la “Setmana del Vi Català”

La consultoria va iniciar la seva trajectòria l'any 1960 amb la voluntat de donar un servei integral i de qualitat a les empreses del sector vitivinícola. Avui, complau constatar el posicionament de Rius&Rius Assessors com a consultora líder del sector a Catalunya i de referència per a d'altres regions vitivinícoles de l'Estat.

En el marc dels actes de celebració del seu 60è aniversari (1960/2020) de serveis al Sector Vitivinícola R&R s'ha sumat al grup de patrocinadors que han contribuït a enriquir el programa general organitzat per l'INCAVI, de la “Setmana del Vi Català” que s'ha celebrat durant el dies 9 al 15 de novembre, tenint com a seu les emblemàtiques instal·lacions del Palau Robert a Barcelona i que, de manera –excepcional- ha tingut un desenvolupament totalment virtual donades les restriccions sanitàries imposades.

Miquel Rius a les portes del Palau Robert.

Tot i això des de l'INCAVI se n'ha fet una valoració molt positiva perquè consideren que s'ha complert l'objectiu que perseguia: “unir esforços i explicar la immensa riquesa i varietat que ofereixen les vinyes i el vi a Catalunya i compartir experiències i reflexions per aprendre els uns dels altres”. En efecte, el canal propi activat i la presència a les televisions locals de tot Catalunya, ha permès disposar d'un espai d'informació, d'opinió, debat i entreteniment. Un espai plural, divers, equilibrat que ha mostrat, abastament, la riquesa del vi a Catalunya.

L'aportació de Rius & Rius Assessors ha consistit en el patrocini d'una versió audiovisual del conte “Les hores de vinya. Del cep al celler” en quina publicació en paper ja tingueren una estreta col·laboració amb el propi INCAVI i amb el Departament d'Agricultura. Aquesta col·laboració s'adscriu dins d'aquelles iniciatives conjuntes que manté amb un elevat nombre d'institucions, d'entitats i d'organismes, amb l'objectiu de relacionar transversalment l'entorn vitivinícola en qualsevol dels seus vessants, ja sigui històric, econòmic, social o agrícola entre d'altres.

Autoria i definició del conte “Les hores de la vinya. Del cep al celler”

L'obra, de la que en són autores Quima Ricart (text) i Antònia Bonell (il·lustracions) recordem-ho, és un llibre il·lustrat adreçat a tots els públics, però molt especialment al públic infantil. Ha tingut ja diverses edicions en català i en castellà i s'ha erigit en un referent com a eina d'utilitat en la tasca didàctica del professorat dels Centres de Recursos Pedagògics i àmbits bibliotecaris. L'edició va ser dirigida per Ramon Nadal i editada per Edicions i Propostes Culturals Andana, i va ser patrocinada, conjuntament, pel Departament d'Agricultura de la Generalitat, per l'Institut de la Vinya i el Vi (INCAVI) i per Rius i Rius Assessors.

De manera estricte, el conte combina fantasia i continguts i recull tot un cicle anual de la vinya, des del repòs hivernal fins a la verema, i les tasques que s'hi desenvolupen al llarg de tot l'any. Parla també dels processos i dels treballs que transformen el raïm, primer en most i desprès en vi...Sense oblidar-se però d'esmentar elements tan importants com la cura, la conservació i la creació de paisatge en general i els agrícoles en particular, l'aprofitament dels subproductes de la vinya, el temps cíclic que va associat al cicle natural de la vida...

La versió audiovisual, de la que cal esperar-ne els mateixos i positius resultats que l'edició en llibre, ha estat presentada en el decurs de la “Setmana del Vi Català”. Se n'ha fent una amplia difusió per institucions, organismes i entitats vinculades al sector vitivinícola, tot comptant amb el suport de Penedès TV i la Xarxa de Televisions Locals de Catalunya.

Producció audiovisual

Per a la realització de la versió audiovisual del conte “Les hores de la vinya. Del cep al celler”, Rius i Rius Assessors ha pogut comptar amb l'entusiàstica col·laboració de tots els actors implicats en la cadena: l'INCAVI que acceptà el projecte per emmarcar-lo dins els actes de la “Setmana del Vi Català”; les autores del llibre (Quima Ricart i Antònia Bonell) qui a més acceptaren el repte de protagonitzar-lo; i, de l'editor de l'obra (Ramon Nadal - Edit. Andana) que aportà material i consells.

La producció va ser acceptada, amb extraordinària i excepcional atenció, per TN Produccions dirigida per Toni Mestres, reconegut professional dels mitjans de comunicació televisius per haver presentat programes sobre ciència, natura, salut i tecnologia. TN Produccions és una productora audiovisual especialitzada en programes de televisió, amb una remarcada presència en les xarxes de televisions locals, autonòmiques i, fins i tot, estatals. Darrerament han estat molt significatius els seus treballs en filmacions i fotografies mitjançant Drons. En aquest sentit ha estat una de les primeres operadores registrades i autoritzades per l'AESA (Agència Estatal de Seguretat Aèria).

Aquest audiovisual del conte “Les hores de la vinya. Del cep al celler” va ser presentat durant els actes de celebració del programari de “La Setmana del Vi Català” emès des del Palau Robert de Barcelona. És fàcilment accessible consultant la pàgina web de R&R: www.riusirius.com .

R&R i TN Produccions hem aprofitat l'avinentesa per ratificar el conveni de col·laboració establert al 2016 ja que estem convençuts que la productora ha de resultar un magnífic col·laborador per aquells cellers i caves que tinguin previstes actuacions en el camp audiovisual.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation