Valentí Roqueta: ’El consumidor ha de saber que té a l’abast productes de proximitat i que li arriben a casa amb totes les garanties de segureta

Cupatges.cat entrevista a Valentí Roqueta, president de l'Associació Vinícola Catalana

Font: Cupatges.cat

valenti roqueta president AVC

Organitzats per l'Associació Vinícola Catalana (AVC) , els Premis Cartavi tenen com a principal objectiu distingir els restaurants catalans que realitzen dia a dia una tasca en defensa i promoció dels vins emparats en qualsevol de les 11 denominacions d'origen catalanes . Entrevistem al president de l'Associació Vinícola Catalana, Valentí Roqueta.


Com a president de l'Associació Vinícola Catalana, com veu la situació actual dels cellers?

La situació és complicada, perquè tots els cellers s'estan veient afectats en major o menor mesura. El que si està molt clar que tenir els bars i restaurants tancats ha agreujat encara més la situació econòmica.

I quines inquietuds traslladen els cellers a l'associació?

La incertesa de quant de temps pot durar aquesta situació ja és una inquietud en si. El tema de l'enoturisme amb les últimes restriccions s'ha vist agreujat i els cellers han de fer ús de la imaginació per poder seguir explicant els seus vins, la filosofia i la història dels seus cellers, sobretot sempre pensant en la seguretat tant dels qui hi treballen com dels qui visiten les bodegues.

Des de l'associació, què s'està fent? Quins projectes s'han pogut dur a terme, o es podran dur a terme?

Ara mateix estem preparant diferent webinars de temes com formacions, transformació digital, venda online, etc. que considerem de vital importància per als cellers. Estem en contacte també amb els gremis d'hostaleria per organitzar una sèrie de seminaris de formació per ajudar-los a rellançar el negoci així que puguin obrir.

Creu que els canvis en els hàbits de consum com la compra per Internet o el consum a casa, han vingut per quedar-se?

Si, estic segur que han vingut per quedar-se. Aquesta pandèmia ens ha obligat a accelerar una tendència que veiem que s'anava produint. Ha precipitat la introducció d'alguns cellers a la creació d'una botiga online. És important que el consumidor sàpiga que té a l'abast productes de proximitat i que li poden fer arribar a casa amb totes les garanties de seguretat.

Creu que el sector HORECA s'hauria d'haver tancat tant com s'ha fet?

Des del nostre punt de vista tancar l'hostaleria abans d'aplicar altres mesures ha estat desproporcionat. Ha agreujat la situació econòmica que estem patint. Una part important del sector del vi té com a origen del seu negoci la restauració i l'hostaleria, som companys de viatge. És necessari trobar l'equilibri entre salut i economia.

La campanya de Nadal està perduda? O hi haurà consum a les llars i lots d'empresa?

Els cellers estem treballant molt per no perdre la campanya de Nadal. Confiem que la situació de la pandèmia estarà més controlada i la restauració pugui treballar fort.

Quan hi haurà nova edició dels Premis Cartaví tenint en compte la situació? Hi haurà alguna modificació en el format?

Ara per ara la nova edició dels Premis Cartaví està pendent de les restriccions sanitàries. En aquest moment els restaurants estan pensant en sobreviure i a l'AVC estem preparant formacions específiques per ells com dèiem abans, aprofitant aquest tancament obligatori.

A causa de la vinculació que té el vi amb la gastronomia, des de l'AVC s'ha pensat fer algun tipus d'acció per donar suport a la restauració?

Si, per descomptat. Estem preparant una sèrie d'accions en col·laboració amb els gremis d'hostaleria per potenciar la restauració.

Alguna recomanació pel sector del vi, que ho està passant tan malament?

Des de l'AVC estem treballant en tota mena d'accions que aviat us podrem explicar. Estem a la disposició de tots els cellers catalans per ajudar-los per intentar solucionar allò que els preocupa. Ara més que mai hem de fer pinya per trobar solucions a les dificultats que ens estem trobant i les que puguin venir. I molt important, tenir gran confiança en el futur. El vi com aliment mediterrani continuarà formant part prioritària com ho ha fet sempre de la nostra manera de viure i compartir els bons moments gastronòmics i socials.

Un desig pel 2021?

Que el món hagi aprés a diferenciar millor lo important del que és accessori.

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation