S’obre la convocatòria de 5.000 euros per becar un estudi sobre la vinya i el vi de l’Empordà

Es tracta de la beca que ara porta el nom d'Eduard Puig Vayreda com a homenatge a l'enòleg empordanès, mort el 2018

Font: Vadevi

El Consell Regulador de la DO Empordà, la Càtedra del Vi i l'Oli de l'Empordà, la Universitat de Girona i l'Ajuntament de Figueres convoquen la beca Eduard Puig Vayreda dotada amb 5.000 euros. Es destinaran a un projecte d'investigació inèdit en relació amb la viticultura i l'enologia de la DO Empordà en qualsevol d'aquests àmbits: històric, arquitectònic, etnològic, ambiental, turístic o econòmic.

La beca que també compta amb la col·laboració de la Universitat Rovira i Virgili, l'Institut Català del Vi (INCAVI), l'Institut d'Estudis Empordanesos, la Venerable Confraria de la Bóta de Sant Ferriol, i la Diputació de Girona i el patrocini dels cellers La Vinyeta i Perelada, i el suport dels cellers Pere Guardiola, Cooperativa d'Espolla i Vinyes dels Aspres té per objectiu aprofundir en camps que encara no han estat prou explorats i que poden afavorir el coneixement i l'evolució del mateix sector vinícola en el camp tècnic o comercial.

“Som conscients de la gran amplitud de matèries que giren al voltant de la vinya i el vi, la quinta essència de la nostra economia tradicional, que ha tingut una transcendència històrica molt rellevant i avui també suposa una oportunitat de negoci i projecció turística de primer ordre per a les nostres comarques” s'afirma a les bases de la convocatòria. El premi va adreçat a entitats sense ànim de lucre i a persones, ja siguin estudiants, professionals o estudiosos.

El projecte de recerca i les candidatures es poden presentar fins al 12 de febrer de 2021 a la seu del Consell Regulador de la DO Empordà. Les bases de la convocatòria estan publicades al web de la DO Empordà i l'atorgament de la beca, dotada amb 5.000 euros, es farà públic, el 12 de març de l'any vinent.

enoleg eduard puig

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation