L’enòleg i membre de l’ACE-CEEC Joan Soler Playà rebrà el Premi Bages de Cultura 2020

El guardó instituït per Òmnium Bages-Moianès es lliurarà excepcionalment a l'Espai Plana de l'Om, tan bon punt sigui possible

Font: Cupatges.cat

L'enòleg manresà Joan Soler Playà rebrà el Premi Bages de Cultura 2020 tan bon punt les condicions sanitàries ho facin possible. El guardó instituït per Òmnium Bages-Moianès es lliurarà excepcionalment a l'Espai Plana de l'Om, en un acte coorganitzat amb l'Ajuntament de Manresa.

El jurat del Premi Bages de Cultura destaca la vinculació del premiat amb el territori i els vins produïts al Bages, la promoció de la nostra identitat vinícola, l'aposta pel cultiu i la recuperació de varietats pròpies, el lideratge en el projecte Can Serra dels Exibis, que segueix els preceptes de l'agricultura ecològica i biodinàmica, i la recuperació de varietats antigues autòctones com la Mandó i la Sumoll. I també la implicació en la promoció d'activitats d'enoturisme com ara el patrimoni de les tines i la pedra seca. És per tot això que el considera plenament mereixedor del Premi Bages de Cultura en la 38a edició.

Joan Soler i Playà va néixer a Manresa, l'any 1971. Enginyer tècnic agrícola i màster en Viticultura i Enologia per la UPC, ha estat director tècnic de Bodegues Roqueta SA i Abadal, de 1996 a 2009, any en què comença a exercir de consultor de viticultura i enologia. Actualment és director tècnic i soci dels cellers Can Serra dels Exibis i Cellers Underground. Membre fundador de la Confraria dels Vins del Bages (1998), ha estat vocal tècnic del Consell Regulador de la DO Pla de Bages des del 1998 i l'any 2015 en va ser elegit president.

En l'àmbit de la docència, ha estat professor d'Enologia i Viticultura en el màster organitzat per la FUB i l'INCAVI (cursos 2008, 2009, 2011 i 2012), professor d'Enologia al màster de Comunicació Gastronòmica a la UVIC (cursos 2007 i 2009), col·laborador en jornades de tast de vins de l'escola CETT de gastronomia a Barcelona i en la formació en sommelieria al casal d'infants del Raval, professor habitual de cursos de poda, viticultura i desenvolupament del món rural i de Viticultura i Enologia ecològica a l'Escola Agrària de Manresa (2011 i 2012), i professor de cursos de tast de vins per l'INCAVI (1992-1995).

Col·laborador de les revistes Descobrir Cuina i Cupatges i del Dossier Agrari de la varietat Picapoll (IEC), ha participat en programes de COPE Manresa i Ràdio Manresa, i també en El Suplement de Catalunya Ràdio, en la secció Laboratori de maridatge emocional , amb Natxo Tarrés, on es combinaven vins i música amb temes d'actualitat.

joan soler

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation