Kripta, la delicadesa d’un somni: Millor espumós de l’any a la Guia Gourmets 2021

Els usuaris de la Guia Gourmets trien Kripta com a millor escumós d'Espanya

Trenta-sis edicions de la Guia Vins Gourmets, avalen un dels manuals més considerat dels vins espanyols, Són els seus usuaris els que cada any trien els millors vins de cada categoria, i aquest any el premi a el millor escumós ha estat per Kripta, que es presenta amb la seva anyada 2011 (9 anys de llarga criança en ampolla).

El 1978, Kripta va ser el somni de AGUSTI TORELLO MATA, i segueix sent avui la joia del celler: un cava que neix sempre de les mateixes parcel·les de raïm Macabeu, Xarel·lo i Parellada. Tres parcel·les úniques de el Penedès, de ceps vells que marquen cada any la particularitat de la verema. 2011 va ser un any sec, perfecte per a la vinya ecològica, amb un rendiment de sol 6.000 kg per hectàrea, va ser la clau d'un cupatge perfecte.

Són 10 anys de treball amb molta cura i experiència. Des de 2010 les tres vinyes Kripta van treballar per a una collita que el 2020 rep el premi de MILLOR ESPUMÓS D'ESPANYA, i reforça amb això la trajectòria d'un cava que porta més de 40 anys considerat entre els millors vins de el món.

kripta

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation