El Vi Novell 2020 ja està gairebé a punt

El pròxim dimecres 11 de novembre , coincidint amb Sant Martí , arriba al mercat el Vi Novell 2020 . Aquest producte de temporada i de producció limitada només s'embotella a l'inici de cada campanya i és el primer tast de la collita. És un vi afruitat i fresc que recorda al gust del raïm i que és ideal per acompanyar altres productes de temporada, a més de ser el maridatge perfecte per a tots aquells productes derivats del porc . I és que, com diu la dita “Per Sant Martí, mata el porc i enceta el vi”.

En ser un producte de temporada, el seu consum és molt limitat, ja que acostuma a estar disponible només fins que arriben els primers vins dels cellers, els vins joves, i per tant parlaríem d'un consum òptim que arribaria fins als volts del mes de març.

A la recuperació i promoció del Vi Novell a Catalunya, a més de l'Institut Català de la Vinya i el Vi, es troben involucrats 10 cellers de diferents zones vitivinícoles catalanes: Celler Carles Andreu, Celler Cooperatiu de l'Espolla, Cooperativa La Granada, Covides, Maset, Celler Masroig, Sant Josep Vins, Sanstravé, Vinícola de Sarral i Vins Petxina.

Presentació del Vi Novell en el marc de la Setmana del Vi Català

L'arribada del Vi Novell coincideix enguany amb la primera edició de la Setmana del Vi Català, organitzada per INCAVI en col·laboració amb les denominacions d'origen del territori. Així, dimecres 11 , la programació de la Setmana del Vi TV , l'espai d'informació, opinió, debat i entreteniment per promoure el vi català, girarà al voltant d'aquests primers vins de l'anyada 2020.

A les 12:30 , els espectadors podran connectar-se a la taula rodona Vi novell, un vi de nivell , on participarà Jaume Martí, del celler Sant Josep Vins , en representació dels cellers que promouen aquesta iniciativa. A la taula debatrà amb el periodista Xavier Grasset i Àstrid Goldstein , del Celler de Can Mata. Una tertúlia distesa que estarà conduïda pel periodista David Jobé, creador del web de vins i viatges, Enoturista .

A la tarda arribarà el torn del tast de la mà de tots els cellers que promouen la iniciativa del Vi Novell. Cada representat explicarà el seu projecte i convidarà als espectadors a gaudir del seu Vi Novell mitjançant un tast guiat . L'espai estarà conduït per la periodista Eva Vicens, directora dels Premis Vinari, i arrencarà a les 17:30h.

vi novell 2020 1

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation