Jean Leon Vinya Palau Merlot, entre els 7 millors vins negres segons l’OCU

Jean Leon Vinya Palau Merlot és un dels set vins que ha seleccionat l'Organització de Consumidors i Usuaris (OCU) com els millors negres, segons un recent article publicat per aquesta entitat amb què rendeix homenatge als grans vins espanyols. Són 7 vins que van ser, cadascun en el seu any, el millor vi negre de la Guia de Vins OCU, realitzada a partir d'una anàlisi exhaustiva. En el cas de Jean Leon Vinya Palau Merlot, aquest va liderar el rànquing de vins negres en l'edició 2019 amb l'anyada 2015.

Aquest vi ecològic de l'emblemàtic celler del Penedès, certificat com a ‘Vi de Finca', neix de ceps de merlot plantats fa 30 anys sobre dos tipus de sòls diferents, argilós calcari i arenós amb presència de graves, que ocupen una superfície total de 10 hectàrees. El vi envelleix durant 12 mesos en botes de roure francès i un mínim de 6 mesos en ampolla. El seu nom Vinya Palau és un homenatge a Santander, la ciutat natal de Jean Leon, batejat com Ceferino Carrión.

A més del reconeixement de l'OCU, Jean Leon Vinya Palau Merlot 2015 ha rebut medalla d'or en el prestigiós Challenge International du Vin , el concurs de vins més gran i antic organitzat a França que celebrava aquest any la seva 44a edició. Els vins de finca Jean Leon Vinya Gigi Chardonnay 2017 i Jean Leon Vinya Le Havre Cabernet Sauvignon Reserva 2013 també van aconseguir la màxima distinció en aquest certamen internacional. De la mateixa manera, el vi més emblemàtic del celler, Jean Leon Vinya la Scala Cabernet Sauvignon Gran Reserva, ha obtinguts importants reconeixements com el del millor cabernet sauvignon d'Espanya en el certamen Vivino Style Awards 2020 , una distinció que va obtenir amb l'anyada 2012.

La Guia de Vins OCU, amb les seves 15 edicions, és una publicació de referència que es caracteritza pels seus rigorosos estudis comparatius de qualitat. Les anàlisis de vi uneixen la tradicional degustació amb una anàlisi completa de laboratori per determinar els vins que presenten una qualitat més gran en la seva composició.

jean leon merlot

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation