Albert de Vilarnau Xarel·lo Castanyer, el Cava que recupera una tradició

Albert de Vilarnau Xarel·lo Castanyer és un cava Gran Reserva Brut Nature amb el que es recupera l'hàbit de fermentar i envellir aquesta varietat en bótes de castanyer.

Vilarnau llança un cava únic per la seva història i elaboració. Es tracta de l'Albert de Vilarnau Xarel·lo Castanyer, un cava elaborat a partir de la varietat autòctona del Penedès del mateix nom. La peculiaritat d'aquest Gran Reserva Brut Nature és que ha estat fermentat i envellit en bótes de fusta de castanyer dels boscos del Montseny fetes a mà per un boter local. D'aquesta manera, Vilarnau recupera la tradició de les masies catalanes que antigament envellien els vins blancs elaborats amb el raïm Xarel·lo en aquest tipus de fusta.

Després d'anys d'investigació, l'equip d'enòlegs de la cava, Damià Deàs i Eva Plazas, han dut a terme diversos estudis per analitzar com la varietat Xarel·lo evolucionava en bótes de castanyer. El resultat va ser un èxit en observar que aquest tipus de fusta conserva les característiques de la varietat i li dóna un bouquet especial.

Amb l'objectiu d'oferir un cava únic, el 50% del Xarel·lo utilitzat per l'Albert de Vilarnau Xarel.lo Castanyer ha fermentat i envellit en bótes de fusta de castanyer durant sis mesos i l'altre 50% ha fermentat dipòsits d'acer inoxidable.

El resultat és un xarel·lo amb una personalitat aclaparadora i que perdura com el record perfecte per acompanyar qualsevol àpat que compti amb propostes gastronòmiques com carns blanques, aus, peix amb salsa o plats amb bolets. Un Cava de color groc brillant amb reflexos daurats i bombolla molt fina, aroma tropical en nas amb lleugers tons que recorden la camamilla i molt cremosos i untuosos en boca. Sens dubte, un cava que transcendeix el brindis.

albert de vilarnau

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation