A les portes d'una edició especial del Congrés Internacional ACE de l'Enologia i el Cava, ja que aquest any serà digital, volem agrair al patrocinador oficial del congrés l'empresa Enartis
i a tots els patrocinadors de l'ACE la vostra col·laboració i suport. Sobretot, en aquests temps de pandèmia, tan incerts, en els quals vivim.
|
Aquesta segona edició del Congrés Internacional ACE de l'Enologia i el Cava
que comprèn el XXXI Congrés ACE dels Enòlegs, i el XXXVII Congrés Internacional del Cava. Se celebrarà el 23 d'octubre de 2020
al llarg del matí de manera telemàtica
i s'utilitzarà la plataforma ZOOM
'Noves tècniques per a vells problemes'
El congrés d'enguany, patrocinat per Enartis
, pretén revisar alguns vells problemes a la llum de noves solucions
, així com trencar paradigmes establerts del món del vi, sobre els que la ciència ens ha permès ampliar coneixements. Començarem amb un tema recurrent: l'estabilitat proteica i la seva avaluació, sobre la qual es presentaran els últims resultats. La funcionalitat dels tanins, vells coneguts en el món dels coadjuvants, encara que actualment s'utilitzin també com a additius, serà objecte dels principals resultats d'una tesi doctoral realitzada entre la URV i la Universitat de Bordeaux. També s'abordarà un tema clàssic, l'excés de calci en el vi, la seva misteriosa inestabilitat, i com resoldre-la. INCAVI-IRTA presentarà, per part seva, un estudi sobre la utilització de pol·len com a activador sostenible en vi i cava. El cicle conclourà posant blanc sobre negre l'impacte dels diferents materials i formes dels dipòsits de fermentació i la seva influència en el caràcter final del vi. Un programa ambiciós i disruptiu amb el propòsit d'aportar nous coneixements als professionals assistents, motivar la innovació i assegurar la qualitat dels seus vins i caves.
|
Els ponents:
-
Dr Richard Marchal
, professor, Laboratoire d'Œnologie, Université de Reims.
-
Dra. Adeline Vignault
, investigadora de l'ISVV de la Université de Bordeaux, i de la Universitat Rovira i Virgili.
-
Piermario Ticozzelli
, CEO d'Enartis Sepsa i director de Enartis Wine Tech.
-
Dra. Anna Puig,
Secció d'Investigació Enològica de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), IRTA-INCAVI.
-
Dra. Mariona Gil
, professora assistent, Universitat Autònoma de Xile.
La clausura i conclusions del cicle anirà a càrrec de:
-
Jaume Gramona
, professor de vins escumosos de la Universitat Rovira i Virgili.
-
Sr. Salvador Puig,
Director General de l'INCAVI.
Avís important: queden ajornats el tast diferencial de Prosecco i els Premis 'Nit de l'Enologia'
En horari de tarda estava previst realitzarà un tast diferencial en format presencial de manera simultània en tres ubicacions, la Wine Business School a Vilafranca del Penedès, la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona i en la Confraria del Cava Sant Sadurní a Subirats. Al final de l'acte presencial s'havia de fer el lliurament dels premis que tradicionalment s'atorguen durant La Nit de l'Enologia en reconeixement a la labor i mèrits de professionals vinculats al món vitivinícola.
Per raons de les restriccions decretades per les autoritats en el dia d'ahir, a causa de la pandèmia, el tast diferencial de Prosecco
de la tarda, així com el lliurament de premis de La Nit de l'Enologia
, queden ajornats fins a nova informació.
L'organització
El Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya i l'Associació Catalana d'Enòlegs, en col·laboració de la Confraria del Cava Sant Sadurní,
organitza l'esdeveniment en un esforç continuat d'unir sinergies al voltant de la innovació en vitivinicultura científica. A més de les entitats esmentades, el congrés comptarà amb el suport i difusió del projecte internacional VitaGLOBAL
, de manera que les conferències s'impartiran en espanyol.
|
|