Arriba una nova edició del Congrés Internacional ACE de l’Enologia i el Cava

Per primera vegada, a causa de la covid-19, el congrés se celebrarà en línia el 23 d'octubre i tractarà sobre les 'Noves tècniques per a vells problemes'

El passat mes de març ens vam veure obligats a ajornar el Congrés Internacional de l'Enologia i el Cava i la de la Nit de l'Enologia , degut a la crisi sanitària per la Covid-19. Des de l'Associació Catalana d'Enòlegs i el Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya hem estat treballant intensament des d'aleshores, per tal de poder fer el nostre Congrés anual. Finalment, a causa de la situació excepcional en la qual estem vivint, de la incertesa i canvis constants de les mesures i protocols per tal d'aturar la propagació del virus, hem hagut de reconfigurar tot el programa i format habitual.

Aquesta segona edició del Congrés Internacional ACE de l'Enologia i el Cava que comprèn el XXXI Congrés ACE dels Enòlegs, i el XXXVII Congrés Internacional del Cava. Se celebrarà el 23 d'octubre de 2020 al llarg del matí de manera telemàtica i s'utilitzarà la plataforma ZOOM

cartell congrés 2020

'Noves tècniques per a vells problemes'

El congrés d'enguany, patrocinat per Enartis , pretén revisar alguns vells problemes a la llum de noves solucions , així com trencar paradigmes establerts del món del vi, sobre els que la ciència ens ha permès ampliar coneixements. Començarem amb un tema recurrent: l'estabilitat proteica i la seva avaluació, sobre la qual es presentaran els últims resultats. La funcionalitat dels tanins, vells coneguts en el món dels coadjuvants, encara que actualment s'utilitzin també com a additius, serà objecte dels principals resultats d'una tesi doctoral realitzada entre la URV i la Universitat de Bordeaux. També s'abordarà un tema clàssic, l'excés de calci en el vi, la seva misteriosa inestabilitat, i com resoldre-la. INCAVI-IRTA presentarà, per part seva, un estudi sobre la utilització de pol·len com a activador sostenible en vi i cava. El cicle conclourà posant blanc sobre negre l'impacte dels diferents materials i formes dels dipòsits de fermentació i la seva influència en el caràcter final del vi. Un programa ambiciós i disruptiu amb el propòsit d'aportar nous coneixements als professionals assistents, motivar la innovació i assegurar la qualitat dels seus vins i caves.

Les conferències seran gratuïtes però necessiten prèvia inscripció en aquest enllaç

ponents congrés 2020

Els ponents:

  • Dr Richard Marchal , professor, Laboratoire d'Œnologie, Université de Reims.

  • Dra. Adeline Vignault , investigadora de l'ISVV de la Université de Bordeaux, i de la Universitat Rovira i Virgili.

  • Piermario Ticozzelli , CEO d'Enartis Sepsa i director de Enartis Wine Tech.

  • Dra. Anna Puig, Secció d'Investigació Enològica de l'Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI), IRTA-INCAVI.

  • Dra. Mariona Gil , professora assistent, Universitat Autònoma de Xile.

La clausura i conclusions del cicle anirà a càrrec de:

  • Jaume Gramona , professor de vins escumosos de la Universitat Rovira i Virgili.

  • Sr. Salvador Puig, Director General de l'INCAVI.

Podeu consultar el programa complet del Congrés en aquest enllaç

Avís important: queden ajornats el tast diferencial de Prosecco i els Premis 'Nit de l'Enologia'

En horari de tarda estava previst realitzarà un tast diferencial en format presencial de manera simultània en tres ubicacions, la Wine Business School a Vilafranca del Penedès, la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona i en la Confraria del Cava Sant Sadurní a Subirats. Al final de l'acte presencial s'havia de fer el lliurament dels premis que tradicionalment s'atorguen durant La Nit de l'Enologia en reconeixement a la labor i mèrits de professionals vinculats al món vitivinícola.

Per raons de les restriccions decretades per les autoritats en el dia d'ahir, a causa de la pandèmia, el tast diferencial de Prosecco de la tarda, així com el lliurament de premis de La Nit de l'Enologia , queden ajornats fins a nova informació.

L'organització

El Col·legi d'Enòlegs i Enòlogues de Catalunya i l'Associació Catalana d'Enòlegs, en col·laboració de la Confraria del Cava Sant Sadurní, organitza l'esdeveniment en un esforç continuat d'unir sinergies al voltant de la innovació en vitivinicultura científica. A més de les entitats esmentades, el congrés comptarà amb el suport i difusió del projecte internacional VitaGLOBAL , de manera que les conferències s'impartiran en espanyol.

programa congrés 2020 nou 1

programa congrés 2020 nou 2

0 Comentaris
Deixa el teu comentari

  Notificació via correu electrònic dels nous comentaris
Associació Catalana d’Enòlegs es reserva la no publicació d'aquells comentaris que pel seu contingut no respectin les normes bàsiques d'educació, civisme i dialeg.
La informació indicada no exiteix o no té privilegis per veure-la.
Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation