Salmos 2016 de Família Torres, millor vi amb DOQ Priorat segons els Premis Vinari

Salmos 2016 de Família Torres s'ha alçat com a Millor Vi de la DOQ Priorat a la vuitena edició dels Premis Vinari, el concurs de vins catalans, en aconseguir el Vinari d'Or 2020 en la categoria regional. Aquest vi intens i seductor, elaborat amb carinyena, garnatxa i syrah, ha obtingut també el Vinari de Plata en la categoria de Negres de guarda (amb més de 12 mesos de criança) en un certamen que ha comptat amb la participació de 850 referències de 240 cellers de totes les denominacions d'origen catalanes.

Salmos prové majoritàriament de vinyes en propietat, ubicades als municipis de Porrera i El Lloar i plantades a finals de la dècada de 1990 per Família Torres, quan es va instal·lar al Priorat. Són vinyes cultivades en ecològic, que creixen en sòls de llicorella i entre les quals destaquen les finques de Porrera ‘La Giberga' o ‘La Solana', i les d'El Lloar ‘La Solteta' o ‘El Barranc del Tec'. 2016 va ser una anyada càlida i seca durant el període de maduració del raïm, que va propiciar un excel·lent estat sanitari del fruit i uns vins intensament aromàtics.

A més del Vinari d'Or 2020 al Millor Vi amb DOQ Priorat, Salmos 2016 ha aconseguit també reconeixements internacionals com el del certamen Internacional Wine Challenge 2019, que li va atorgar medalla d'or amb 95 punts i el títol de ‘Piorat Trophy', la màxima distinció regional.

Família Torres, vinculada al Priorat des de principis de la dècada de 1920 quan comerciava amb vins de la regió, elabora Salmos des del 2005. El celler, gestionat per l'enòleg Jordi Foraster, es troba a El Lloar i funciona de manera sostenible gràcies a mesures d'eficiència energètica i l'autogeneració d'energia fotovoltaica, que cobreix prop del 30% del consum elèctric.

En aquest celler, també s'elaboren uns altres dos vins de produccions més limitades ja que provenen de vinyes velles de carinyena i garnatxa: Perpetual és el resultat d'una selecció de vinyes de cinc municipis diferents mentre que Mas de la Rosa neix d'una única vinya en el bell paratge que li dona nom, a Porrera. En aquest municipi, Família Torres ha iniciat la plantació d'una vinya experimental a 746 metres d'alçada, a la zona coneguda com Els Tossals, on compta amb 15 hectàrees per adaptar-se al canvi climàtic.

Els Premis Vinari són el concurs de referència dels vins catalans, que competeixen en dotze categories, definides segons estil i criança i en les que es concedeixen un Vinari d'or, tres de plata i cinc de bronze. El jurat està format per una seixantena de professionals del món del vi que tasten a cegues. Els vins amb millors puntuacions a la fase inicial són avaluats novament, també a cegues, per escollir els guanyadors.

Per consultar la llista completa dels Premis Vinari, clica aquí .

salmos familia torres

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation