51 cellers de la DOQ Priorat participen al projecte de vins de classificació ’Els noms de la terra’

El projecte “Els noms de la terra", Vins de Classificació de la DOQ Priorat, compta amb 51 cellers que hi participen amb 120 vins. El Consell Regulador de la DOQ Priorat gestiona la traçabilitat dels vins que seran classificats, segons el projecte “Els noms de la terra”.

El projecte creixerà perquè, de manera paral·lela, un grup de cellers ha manifestat l'interès de sumar-s'hi, atès que ja executen en els seus cellers, aquest sistema de traçabilitat per confeccionar vins a partir d'unes parcel·les molt concretes.

Des de l'any 2017 el Consell Regulador de la DOQ Priorat va implantar la traçabilitat dels vins que volen garantir la seva procedència. Aleshores, 80 vins elaborats per 32 cellers participaven al projecte. Un any després, al 2018, el projecte es va centrar en la identificació dels vins i en la classificació de les vinyes; d'aquesta manera 103 vins, elaborats per 43 cellers van formar part del projecte.

A partir de la collita 2019 el Consell Regulador disposa d'un programa informàtic i específic per dur a terme la traçabilitat; el qual permet realitzar un seguiment de tot el procés de gestió d'un vi de manera més àgil i efectiva en el control dels vins de classificació.

La DOQ Priorat aplega actualment 531 viticultors, que gestionen 2053 hectàrees de vinyes.

noms de la terra priorat

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation