Família Torres atorga els IV Premis Torres & Earth en reconeixement a la lluita contra el canvi climàtic

El celler distingeix els seus proveïdors XPO Logistics, Fundación Privada Ilersis i el viticultor Robert Ferrando, així com a la província de Màlaga i al programa televisiu Aquí la Tierra

Família Torres ha anunciat els IV Premis Torres & Earth 2020, que reconeixen el compromís d'empreses, persones i territoris enfront del canvi climàtic. Els premiats són tres proveïdors del celler que han reduït considerablement les seves emissions de CO2, contribuint a minimitzar els efectes de l'escalfament global –XPO Logistics, Fundación Privada Ilersis i el viticultor Robert Ferrando– a més de la província de Màlaga com a territori considerat exemplar en matèria mediambiental pel seu projecte Málaga Viva, i del programa televisiu Aquí la Tierra per conscienciar a la societat sobre el canvi climàtic i les seves conseqüències.

Miguel A. Torres, president de Família Torres i del comitè dels Premis Torres & Earth, comenta: “La descarbonització del sector del vi i de l'economia en general només és possible amb la implicació de totes les empreses, administracions i persones; afortunadament, cada cop hi ha més consciència mediambiental però encara queda molt per fer. Els Premis Torres & Earth ens permeten donar visibilitat i distingir a aquells que actuen activament per frenar l'escalfament global. Vull agrair i felicitar els premiats d'aquesta quarta edició pel seu ferm compromís ambiental”.

Família Torres ha concedit el Premi Torres & Earth a XPO Logistics , proveïdor líder mundial de solucions de transport i logística, pel seu continu compromís amb la sostenibilitat i ha valorat especialment l'aposta que fa la companyia per fer més eficient el transport i reduir el combustible mitjançant la tecnologia i solucions innovadores; la incorporació de vehicles de combustible alternatiu a la seva flota; les polítiques d'estalvi energètic i l'ús d'energia elèctrica 100% renovable certificada. A més, XPO Logistics ha estat nomenada recentment sòcia de la cadena de subministrament Green 75 per cinquè any consecutiu per la revista Inbound Logistics.

La Fundació Privada Ilersis , entitat lleidatana de caràcter social per a persones amb discapacitat intel·lectual o en risc d'exclusió social i proveïdor de Família Torres de caixes de fusta, també ha rebut el reconeixement Torres & Earth. El comitè dels premis ha valorat especialment la reducció del 25% de les emissions de CO2 respecte al 2014; l'eficiència en el consum d'aigua i energia gràcies a la instal·lació de limitadors d'aigua a les aixetes, nous tancaments de les finestres i il·luminació LED; la contractació d'energia 100% renovable i el manual de bones pràctiques dins del Sistema de Gestió Ambiental (ISO 14001).

Finalment, en la categoria de proveïdors, també ha rebut el premi Torres & Earth el viticultor Robert Ferrando , de Sant Martí Sarroca al Penedès, per utilitzar un ramat d'ovelles a les seves vinyes ecològiques que l'ajuden a realitzar la poda en verd, mantenir la coberta vegetal i fertilitzar el sòl de manera natural, reduint així l'ús del tractor; per recollir aigua de pluja per als tractaments i per minimitzar el consum elèctric.

Família Torres també ha volgut reconèixer els esforços de la Diputació de Màlaga per fer d'aquesta província un exemple de sostenibilitat i respecte cap el medi ambient, gràcies al projecte Málaga Viva , que contempla des del 2016 un ambiciós conjunt d'actuacions per lluitar contra el canvi climàtic. Entre aquestes actuacions, s'inclou el projecte de reforestació i recuperació d'espais i zones verdes ‘Un milió d'arbres'.

A la categoria de Divulgació, el Premi Torres & Earth ha recaigut en el programa Aquí la Tierra de TVE, presentat per Jacob Petrús, per parlar d'una manera amena, des de fa sis anys i en horari de màxima audiència, de temes mediambientals i de com afecten el clima i els fenòmens associats a les persones, animals i al planeta en general, contribuint a crear consciència social.

Torres & Earth és el projecte ambiental que va posar en marxa Família Torres el 2008, quan va ser conscient dels efectes del canvi climàtic a la viticultura. Des de llavors, ha destinat importants esforços i recursos per adaptar-se i reduir la seva petjada de carboni. El 2019 va reduir un 30% les seves emissions de CO2 per ampolla en tot el seu abast, des de la vinya al consumidor, respecte al 2008. El seu objectiu és arribar al 55% de reducció d'emissions el 2030 i convertir-se en un celler de zero emissions abans del 2050. A més d'entregar els premis Torres & Earth, Família Torres busca la implicació en la lluita contra el canvi climàtic del sector a nivell global a través del grup International Wineries for Climate Action , creat el 2019 juntament amb Jackson Family Wines i integrat actualment per vuit cellers de tot el món.

miguel A torres 2020

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation