La Setmana del Vi Català, la festa anual de la vinya i el vi, del 9 al 15 de novembre

Un esdeveniment que donarà a conèixer i promocionar els vins arreu de Catalunya.

Del 9 al 15 de novembre de 2020 tindrà lloc la primera edició de la Setmana del Vi Català, un esdeveniment que donarà a conèixer i promocionar els vins arreu de Catalunya. Amb voluntat de continuïtat i d'esdevenir la festa anual dels vins catalans, està organitzat per l'Institut Català de la Vinya i del Vi amb el suport de les Denominacions d'Origen que, de forma compartida amb tot el sector, agruparà tot un conjunt d'activitats presencials i virtuals per tot el territori amb un gran objectiu comú: oferir un tast de la immensa varietat i riquesa del sector.

Avui s'ha presentat aquest esdeveniment en el marc de la trobada que han tingut els presidents de les DO's catalanes i el director general de l'INCAVI, Salvador Puig, amb els mitjans de comunicació aquest matí, al celler Can Feixes de la DO Penedès. Una trobada que ha servir per fer balanç de la verema i de les accions comunicatives que s'han fet conjuntament.

Com ha explicat avui el director general, Salvador Puig, la Setmana del Vi Català tindrà una programació oberta i participativa, feta amb les propostes dels propis actors del sector més les que organitzarà l'INCAVI de forma directa. Des d'avui i fins el 23 d'octubre, es fa una crida a empreses, entitats, administracions i col·lectius vinculats al món del vi perquè enriqueixin aquesta Setmana del Vi Català amb propostes pròpies. Tot aquell que vulgui oferir una activitat vinculada la món del vi (cellers, botigues de vins, restaurants, denominacions d'origen, associacions, etc.) pot proposar-la a través d'un formulari que es pot trobar a la web creada per l'ocasió: www.setmanadelvicatala.cat .

Una Setmana del Vi amb activitats virtuals i presencials segures

El vi necessita actes presencials per poder-lo tastar i gaudir. Per això es poden proposar activitats presencials, sempre que siguin segures i tinguin en compte les mesures sanitàries vigents en aquell moment, amb aforaments limitats i reserva prèvia. També les activitats virtuals prendran especial rellevància i es programaran tallers, entrevistes, recorreguts virtuals i càpsules d'experiències o consells sobre el món del vi. Tothom qui ho desitgi podrà participar i gaudir de la Setmana del Vi Català també des de casa, a través de plataformes accessibles com Youtube, Instagram, Facebook o Twitter.


El programa de la Setmana del Vi Català està dividit en cinc grans eixos : enoturisme, gastronomia i restauració, activitats comercials, cultura i vi, i activitats divulgatives. La Setmana està oberta a qualsevol proposta, com per exemple:

ENOTURISME
Oferint visites a la vinya o al celler, tant si ets un productor com un elaborador. És una bona manera de mostrar els teus productes i serveis i alhora vendre directament els productes als assistents.

GASTRONOMIA I RESTAURACIÓ
Sommeliers, restauradors, cuiners podran participar a la Setmana del Vi Català oferint maridatges, plats, menús i activitats gastronòmiques amb vins catalans. Una bona manera d'apropar la gastronomia i el vi a totes les persones interessades.

ACTIVITATS COMERCIALS
Botigues de vins i punts de venda podran participar a la Setmana del Vi organitzant alguna activitat que permeti donar a conèixer millor l'establiment o negoci, així com els vins que comercialitzen. També pot servir per oferir promocions especials durant els dies de la Setmana del Vi Català i atreure, així, a més possibles clients.

CULTURA I VI
Qualsevol persona o entitat interessada en aquesta temàtica pot organitzar una activitat dins del programa de la Setmana del Vi Català. Tallers, lectures de poesia, concerts, exposicions… tot esdeveniment cultural hi té cabuda. D'aquesta manera, al mateix temps que promocionem els vins catalans, es realça el valor del territori, la pagesia, els productes locals i la cuina, cultura i gastronomia.

ACTIVITATS DIVULGATIVES
Qualsevol persona o entitat interessada en aquesta temàtica pot organitzar una activitat de divulgació dins del programa de la Setmana del Vi Català. Xerrades, tallers, jornades, espais dedicats als vins catalans dins d'una biblioteca poden ser algunes propostes.

D'altra banda, i per reforçar la difusió de les activitats dins del programa de la Setmana del Vi Català 2020, s'ofereix als promotors una sèrie de materials gràfics que poden adaptar a la seva proposta i que servirà per a realitzar la promoció d'aquestes activitats, oferint una imatge unificada amb les altres activitats que formin part del programa de la Setmana del Vi Català.

setmana del vi catala

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation