La DO Terra Alta crea la seva Taula d’Enoturisme per potenciar la comarca

Aquest matí s'ha celebrat a Gandesa la primera reunió de la Taula d'Enoturisme de la DO Terra Alta , una taula que neix amb l'objectiu de dinamitzar i comercialitzar la Ruta del Vi de la Terra Alta , un projecte que s'iniciava des del Consell Comarcal de la Terra Alta a principis del 2019 amb l'objectiu de popularitzar la comarca com a destí turístic i potenciar el model territorial i econòmic de la Terra Alta.

“Amb aquesta taula d'enoturisme pretenem sumar un actiu a l'oferta turística de les Terres de l'Ebre. La Terra Alta és el celler de les Terres de l'Ebre i tenim molt a oferir”, ha assegurat Joan Arrufí, president de la DO Terra Alta, que lidera el projecte de la Taula d'Enoturisme.

En el darrer exercici, la Terra Alta va registrar 34.200 visitants i es van comercialitzar 64 activitats enoturístiques amb temàtiques diverses però on el gran protagonisme va ser per les visites a cellers i els tastos guiats, oferts fins a 7 idiomes diferents: català, castellà, anglès, francès, rus, italià i alemany. La fita ara és millorar aquesta oferta i incrementar així el nombre de visitants que aposten per l'enoturisme a la Terra Alta . I és que l'objectiu de la taula és arribar al màxim nombre de potencials interessats en el territori, no només a Catalunya sinó també a nivell internacional.

En aquesta primera reunió s'han establert ja les funcions i objectius que s'hauran de treballar per tal de posar en marxa el pla de dinamització i de gestió de la Ruta del Vi, i s'han definit les primeres línies d'actuació per a l'exercici 2020/2021, que passen en primer terme per la creació d'una identitat gràfica pròpia i l'aposta per actes digitals , per tal de complir amb els protocols establerts a conseqüència de la crisi sanitària de la Covid-19.

La Taula d'Enoturisme, que es reunirà com a mínim 3 cops l'any, integra tant al sector públic com al sector privat , amb representació de la DO Terra Alta, els seus cellers, Consell Comarcal de la Terra Alta, Patronat de Turisme de les Terres de l'Ebre i l'Associació Rural de la Terra Alta. La propera reunió està previst que se celebri un cop finalitzi el període de verema.

do terra alta taula enoturisme

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation