VINSEUM impulsa la VII Beca Emili Giralt i Raventós - Cultures del Vi

La convocatòria romandrà oberta del 14 de setembre al 6 de novembre de 2020

La Beca Emili Giralt està impulsada des de VINSEUM - Museu de les Cultures del Vi de Catalunya , amb l'objectiu d'estimular la recerca relacionada amb la viticultura i la vinicultura des de la perspectiva de les ciències socials i humanes. La beca està dedicada a l'historiador Emili Giralt i Raventós , en reconeixement a la seva tasca investigadora i com a impulsor de la recerca històrica en el camp de la vitivinicultura als Països Catalans.

La dotació de la beca és de 3.000€ gràcies a la col·laboració de Fundació Privada Mútua Catalana.

El guanyador compta amb un any per lliurar el seu treball d'investigació. L'objectiu de la beca és fomentar la recerca i motivar la futura publicació dels treballs presentats.

La convocatòria romandrà oberta del 14 de setembre al 6 de novembre de 2020


Bases de la convocatòria

Emili Giralt Raventós

Antoni Corrales guanya la VI Beca Emili Giralt i Raventós – Cultures del Vi


El dimarts 7 de gener de 2020, el jurat de la VI Beca Emili Giralt i Raventós – Cultures del Vi va fer públic el seu veredicte, atorgant la beca al graduat en història Antoni Corrales pel projecte: El vi romà com a antecedent de l'actual: recerca en el món vitivinícola romà i elaboració d'un vi seguint les fonts clàssiques.


Es tracta de la primera vegada que la beca s'atorga a un projecte d'arqueologia experimental i d'història comparativa. El projecte, que s'haurà de dur a terme durant un any, consistirà en l'estudi de les fonts antigues romanes on s'explica com es feia vi per després produir un vi seguint les tècniques descrites pels autors romans estudiats (Plini el Vell, Cató, Columel·la, Varró o Apici). Amb posterioritat a l'elaboració del vi, es compararà la metodologia romana amb la que s'utilitza actualment tot buscant punts de connexió i diferències.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation