El 50% dels vins amb denominació d’origen catalana de la ’Guía Peñín 2021’ obtenen la qualificació d’excel·lents

copes de vi

La posició dels vins amb denominació d'origen catalana continua pujant escalafons a la prestigiosa Gu ía Pe ñín . Enguany han estat 1.608 vins els que han aconseguit entrar a l 'edici ó 2021 de la guia , xifra que suposa gairebé el 20% dels vins amb denominació d'origen d'Espanya. D'aquests 1.608, prop del 50% (772) superen els 90 punts, aconseguint aix í la qualificaci ó d 'excel ·lents, i 25 se situen en les posicions de vins de p òdium, amb puntuacions que superen els 95 punts.

Per tipologies de vi, els vins negres tornen a ser majoritaris , amb una representació de 839 vins, que suposen un 52% del total . Els blancs suposen el 35% (561 vins), i ja més allunyats trobem els rosats amb un 8% i 123 vins, els escumosos amb un 3% (54 vins) i els dol ços , amb 27 vins que representen el 2% del total.

Seguint la tendència creixent pel que fa al cultiu ecològic de la vinya a Catalunya, 572 dels vins amb DO catalana que apareixen a l 'edici ó 2021 de la guia tenen la qualificaci ó d 'ecol ògics , una xifra que representa ja el 36% del total de vins.

tipologies de vi

Per denominacions d'origen, la DO Pened ès és la que compta amb m és vins inclosos a la Gu ía, 429, seguida de Priorat, amb 257 i Empord à amb 227 . Pel que fa a qualificacions, és la DOQ Priorat qui compta amb els vins millors puntuats , amb gaireb é el 80% dels seus vins per sobre dels 90 punts, i 20 d 'ells per sobre dels 95. Les Tosses 2017 , de Terroir al Limit; 1902 Centenary Carignan 2016 , de Celler Mas Doix; i L 'Ermita 2018 , d'Álvaro Palacios, tots tres amb 97 punts, són els vins catalans millors puntuats a l'edició 2021 de la Gu ía Pe ñín .

La DO Montsant, la DO Pened ès, la DO Empord à i la DO Terra Alta s ón les altres denominacions d 'origen amb vins de p òdium : la DO Montsant amb 2 vins, i la resta amb un vi cada una.

Aquestes xifres posen de manifest la bona feina que es porta a terme als cellers que conformen les 11 denominacions vinícoles catalanes, i la qualitat dels productes que s'elaboren. Raons més que suficients per continuar apostant pels vins de proximitat que es fan a casa nostra. Vins de qualitat i amb el segell de garantia que atorguen les denominacions d'origen.

guia peñin

Sobre la campanya ‘Gaudeix del que és bo #ViCatal à'

Sota el lema Gaudeix del que és bo #ViCatal à , les 11 Denominacions d 'Origen vitivin ícoles catalanes (DO Alella, DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Costers de Segre, DO Empordà, DO Montsant, DO Penedès, DO Pla de Bages, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta), amb el suport de la Generalitat de Catalunya a trav és d 'INCAVI , han unit esfor ços per apropar al consumidor que viu a Catalunya als vins catalans amb Denominaci ó d 'Origen.

Modernitzar la imatge del vi catal à, apropar-lo al consumidor no expert i desvestir-lo de complexitat són alguns dels eixos d'aquesta campanya que té com a objectiu fonamental la promoció del consum de vi català amb Denominació d'Origen, no només perquè són els vins de proximitat sinó perquè són bons i de qualitat.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation