El celler Rubió de Sòls referma la qualitat dels vins lleidatans en el concurs Girovi

El petit celler del Montsec Rubió de Sòls, que gestiona l'enòloga i associada a l'ACE-CEEC, Judit Sogas aconseguia el màxim guardó, Gran Or de la categoria Blancs Fusta amb Rubiòls.

Font d'origen: territoris.cat

El concurs de vins, escumosos i vermuts de Catalunya, Girovi, es va celebrar aquest dilluns. La convocatòria que organitza l'escola de Tastavins del Gironès va reunir enguany 250 varietats de vins procedents de cellers catalans, dels quals tres vins lleidatans van destacar entre tots els presentats, els blancs Rubiòls, 2016, i SòlsXarel, 2018 del Celler Rubió de Sòls, i el 1780, del 2017 del Celler Castell del Remei.

judit sogas celler rubiols

El petit celler del Montsec Rubió de Sòls que gestiona l'enòloga, viticultora i associada a l'ACE-CEEC, Judit Sogas, aconseguia el màxim guardó, Gran Or de la categoria Blancs Fusta amb Rubiòls, un extraordinari xarel·lo procedent de la finca que es troba en el terme del poble mil·lenari de Rubió de Baix, a la Serra del Munt i sota la mirada ancestral del Castell de Rubió de Sòls, la mateixa de la qual en sorgeix el SólsXarel que obtenia un Or en la mateixa categoria.

La satisfacció de Judit Sogas, no és tan sols pel reconeixement del resultat d'un projecte jove i atrevit, sinó també pel fet de constatar la qualitat de la marca Vins de Lleida, del territori del Montsec, i de sensibilitzar el consum de proximitat

El projecte de l'enòloga i viticultora Judit Sogas i la seva família, es remunta al 2010 quan van descobrir una petita finca de cinc hectàrees que els va captivar, prop de foradada a la Noguera , en un paratge natural d'una gran riquesa, on van plantar una selecció de xarel·los seleccionats de tota Catalunya i empeltats en peus de vinyes velles del camp de Tarragona i del Penedès.

Alguns gurus de l'enologia s'han atrevit a afirmar que la sensibilitat femenina és palpable en els vins. Potser per aquesta raó, els resultats del celler Rubió de Sòls han originat uns productes amb una qualitat molt personalitzada. Judit Sogas és una apassionada de la terra i del que produeix no és dona per satisfeta fins que no ha arredonit els seus objectius, o aconseguia amb els xarel·los blancs, i recentment ho ha traslladat a un rosat.

vins rubio de sols

El nou rosat d'ull de llebre, amb passió de blanc

L'alquímia del celler Rubió de Sòls generava el Sòls·X rosat-rosé, en aquest cas amb la base d'Ull de Llebre amb tres mesos en bóta de roure francès. El most flor rosat nét de la collita del 2019 fermentava a la bóta francesa de gra fi (usada prèviament amb vi blanc tres anys), i es va mantenir la criança durant tres mesos, fins aconseguit el nou rosat. Cal destacar que Sòls·X és el primer vi lleidatà amb el segell Venda de Proximitat .

El catàleg del celler es completa amb la delicadesa del Flor Xarel, un vi dolç 100% Xarel·lo elaborat de forma artesanal, amb el que l'elaboradora ha volgut recuperar un clàssic vi català, que aporta valor afegit a la finca que es troba a l'ombra del Castell de Rubió de Sòls.

Senzillament collita pròpia, Vinya, Celler, Masia

El celler del Montsec, també entra a formar part d'un selecte col·lectiu de prescriptors de l'entorn del vi l'anomenat Vinya, Celler, Masia , una marca col·lectiva que empara els vins produïts per pagesos a partir de les vinyes pròpies i al celler propi, i que es comercialitzen amb marca pròpia dins l'àmbit lingüístic català, amb l'objectiu de dignificar el valor del pagès elaborador.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation