Els avantatges de consumir vi amb Denominació d’Origen

Consumir vins amb Denominaci ó d 'Origen té multitud d'avantatges per al consumidor pel que fa a la qualitat i garanties del producte que adquireix . El segell d'una Denominació d'Origen garanteix l'estricte control i certificaci ó dels vins emparats , així com la traçabilitat del producte en totes les seves fases de producció i elaboració.

Els cellers inscrits en una Denominació d'Origen es comprometen a mantenir la m àxima qualitat possible , així com a elaborar els seus vins amb les varietats admeses per cada territori i Denominació d'Origen, preservant la singularitat de cada regi ó vitivin ícola i la diversitat que suposen les 11 denominacions d'origen de vi tranquil que hi ha a Catalunya. D'aquesta manera, el consumidor pot tenir la certesa que els productes que adquireixi amb segell d 'una DO comptaran sempre amb uns est àndards de qualitat estables i unes característiques específiques que no posseeixen altres productes sense aquesta distinció.

Però, a més de la qualitat i la traçabilitat, les Denominacions d'Origen, amb els seus cellers, viticultors i viticultores, són una eina imprescindible per a l 'equilibri territorial . Permeten el manteniment de la població al territori -lluitant contra el despoblament-, dinamitzen zones més desfavorides i mantenen el nostre entorn i paisatge mediterrani.

A Catalunya, les 11 Denominacions d'Origen vinícoles apleguen 10.000 viticultors i viticultores arreu de tot el territori, a més de 853 empreses vin ícoles que tenen una facturació anual de 1.600 milions d'euros, segons l'agència de la Generalitat Catalonia Trade & Investment.

Aquestes xifres donen una dimensió aproximada de la importància del sector vitivinícola a Catalunya, un sector que ha de continuar lluitant per ser capdavanter i punta de llança de l'economia d'un país on el vi amb DO catalana comercialitza un total de 108.232.994 ampolles per un valor de 332.601.929 € tant en mercats nacionals com internacionals , segons el darrer informe elaborat per l'INCAVI amb dades de 2018.

Sobre la campanya ‘Gaudeix del que és bo #ViCatal à'

Sota el lema Gaudeix del que és bo #ViCatal à , les 11 Denominacions d 'Origen vitivin ícoles catalanes (DO Alella, DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Costers de Segre, DO Empordà, DO Montsant, DO Penedès, DO Pla de Bages, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta), amb el suport de la Generalitat de Catalunya a trav és d 'INCAVI , han unit esfor ços per apropar al consumidor que viu a Catalunya als vins catalans amb Denominaci ó d 'Origen.

Modernitzar la imatge del vi catal à, apropar-lo al consumidor no expert i desvestir-lo de complexitat són alguns dels eixos d'aquesta campanya que té com a objectiu fonamental la promoció del consum de vi català amb Denominació d'Origen, no només perquè són els vins de proximitat sinó perquè són bons i de qualitat.

copes de vi

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation