’Gaudeix del que és bo’, la campanya conjunta de les denominacions d’origen catalanes per promoure el consum de vi català

Sota el lema Gaudeix del que és bo #ViCatal à , les DO busquen apropar al consumidor que viu a Catalunya als vins catalans amb Denominaci ó d 'Origen , vins que garanteixen la proximitat i la qualitat.

Les 11 denominacions d 'origen vitivin ícoles catalanes (DO Alella, DO Catalunya, DO Conca de Barberà, DO Costers de Segre, DO Empordà, DO Montsant, DO Penedès, DO Pla de Bages, DOQ Priorat, DO Tarragona i DO Terra Alta) han unit esfor ços per promoure el consum de vi catal à , en una campanya pionera al sector.

La campanya, que compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya a trav és d 'INCAVI (Institut Català de la Vinya i el Vi), és la resposta conjunta a la situació anòmala que pateix el sector a Catalunya, on els vins més consumits no són els vins de proximitat. Els últims mesos, a més, aquesta situació s'ha vist agreujada per la crisi sanitària de la Covid-19, que ha comportat, entre molts altres perjudicis, el tancament del canal Horeca (que representa aproximadament el 60% del consum de vi al país) i l'aturada de les exportacions.

Els canvis en els hàbits de consum i de vida, així com el distanciament respecte al segment de consumidor més jove, fan més necessària que mai una acci ó unit ària que posi en valor el producte de gran qualitat dels m és de 10.000 viticultors i viticultores i dels 850 cellers que hi ha al territori , i que troben en els consells reguladors de les denominacions d'origen el seu òrgan més representatiu.

La campanya conjunta compta, en una primera fase, amb diferents plataformes de divulgació, com ara la web www.gaudeixdelqueesbo.com , on els usuaris poden jugar per saber quina és la DO catalana que millor els representa, i perfils a xarxes socials com Facebook i Instagram. Les accions s'aniran desplegant al llarg dels pròxims mesos amb l'objectiu d'arribar al màxim nombre de potencials consumidors i consumidores de vi català.

Modernitzar la imatge del vi catal à, apropar-lo al consumidor no expert i desvestir-lo de complexitat són alguns dels eixos d'aquesta campanya que té com a objectiu fonamental la promoció dels vins catalans amb Denominació d'Origen, no només perquè s ón el nostre vi de proximitat , sinó perquè s ón bons i compten amb un segell de qualitat garantida .

La import ància de les denominacions d 'origen

El segell d'una DO garanteix al consumidor l'estricte control i certificaci ó dels vins , assegurant així la qualitat del producte i la seva seguretat alimentària.

Els Consells Reguladors , amb els seus cellers, viticultors i viticultores, són una eina imprescindible per a l 'equilibri territorial . Permeten el manteniment de la població al territori, dinamitzen zones més desfavorides i mantenen el nostre entorn i paisatge. Els principis de sostenibilitat són cada vegada més presents a les nostres vinyes. Més del 43% de la superfície de vinya de Catalunya està certificada com a ecològica, amb més de 18.600 hectàrees i prop de 4.000 operadors.

En el cas de Catalunya, a més, les 11 denominacions d 'origen constitueixen un mosaic divers i ric , on cada una té les seves singularitats, al mateix temps que comparteixen una història mil·lenària que ens transporta a temps de fenicis i romans.

I és que la vinya i la viticultura han estat molt arrelades a la nostra cultura i al nostre paisatge típicament mediterrani. No en va, el vi forma part de la nostra rica dieta mediterr ània que, amb la seva diversitat, ens convida a acompanyar-la amb els sabors i els aromes dels vins catalans.

vi català amb do

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation