La DO Terra Alta modifica temporalment els normes de campanya per adequar-se a les Mesures extraordinàries adoptades paper Ministeri d’Agricultu

El Consell Regulador de la Denominació d'Origen Terra Alta ha APROVAT la modificació temporal de l'Apartat 5 de su Plec de condiciones per adaptar-se a les Mesures Sanitàries i Restriccions OBLIGATÒRIES adoptades per els autoritats públiques amb Motiu de la crisi de la Covid -19.

A l'article 37 de l'Reial Decret 557/2020 de l'Ministeri d'Agricultura, Pesca i Alimentació, publicat a BOE el pasado 9 de juny, s'estableix que, per a AQUESTA campanya i de manera temporal, a els consells Reguladors Hauran d ' adoptar decisions encaminades a Reduir la producció, disminuint a els rendiments Maxims per hectàrea de Raïm per vinificació.

La producció màxima admesa en el Plec de condiciones de la DO Terra Alta és de 10.000 kg / ha per a les varietats blanques, i 8.000 kg / ha per els varietats negres. Enguany, i per tal d'adequar-se a les Mesures de l'Ministeri, la DO Terra Alta ha acordat 1 Reducció de su potencial Màxim admès d'un 1% per Totes els varietats de Raïm emparades per la DO. Aixi, la producció màxima admesa per a la campanya 2020/2021 serà de 7.920 kg / ha en el cas de les varietats negres, i de 9.900 kg / ha per els varietats blanques.

El Consell Regulador de la DO Terra Alta és veu obligat a adoptar aquestes Mesures per tal que a els Seus viticultors i cellers és puguin acollir a les Ajudes públiques.

Reducció de les quotes ALS Inscrits a la DO

Amb l'Objectiu de donar tot el soporte possible ALS cellers i viticultors Inscrits a la DO Terra Alta, des del Consell Regulador s'a APROVAT también 1 rebaixa en els Seves quotes. D'AQUESTA manera, la rebaixa en la quota d'plantació de viticultors serà de l'25%, passant a ser la més baixa de Totes els DDOO catalans, Mentre que ALS cellers ja no se'ls cobrarà la quota d'inscripció pendent per a AQUEST any 2020.

Aquestes Mesures econòmiques se sumin también a les adoptades a l'inici de la crisi, Quan des del Consell Regulador és va decidir modificar el venciment de les factures a 90 dies per alleugerir la tensió de tresoreria que pateixen Tots els cellers i viticultors.

Amb l'adopció d'Totes aquestes Mesures, la Denominació d'Origen Terra Alta busca seguir Treballant per pal·liar, en la mesura de les Seves possibilitats i competències, els Greus Conseqüències que ha provocat en el sector vitivinícola la crisi sanitària de l'coronavirus.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation