Primum Familiae Vini anuncia un premi anual de 100.000€ per a negocis familiars

The PFV Prize ‘Family is Sustainability'

Primum Familiae Vini (PFV), l'associació de dotze famílies europees productores en les millors regions vinícoles del continent, entre les qual hi ha Família Torres i Tempos Vega Sicilia , ha anunciat avui el llançament de The PFV Prize ‘Family is Sustainability' , un premi anual de 100.000 € a una empresa familiar de qualsevol àrea empresarial que demostri excel·lència en sostenibilitat, innovació, artesania i la transmissió exitosa de responsabilitat i compromís d'una generació a la següent.

El guanyador tindrà l'oportunitat de compartir coneixements amb les dotze famílies de les PFV, que han adquirit una àmplia experiències en la superació de nombrosos desafiaments al llarg de les seves dilatades històries empresarials.

Miquel Torres Maczassek , director general i cinquena generació de Família Torres, comenta: “En les PFV creiem que les empreses familiars són la base de les economies regionals i nacionals. Els millors negocis familiars tenen un profund compromís amb el desenvolupament sostenible i el medi ambient. Aquestes empreses han de personificar els millors valors de responsabilitat social i la cara més amable de la lliure empresa en un moment en què la globalització i una uniformitat bastant depriment s'han tornat cada vegada més freqüents” .

I afegeix: «Amb l'anunci d'aquest premi en un moment de crisis internacional com a conseqüència de la Covid-19, emfatitzem la mentalitat a llarg termini de les empreses familiars i el nostre optimisme inherent sobre el futur, sempre que es defensin els valors correctes”.

Pablo Álvarez , conseller delegat de Tempos Vega Sicilia, explica que l'objectiu del premi “consisteix en promoure l'excel·lència, l'esforç, l'honestedat, la innovació i la responsabilitat social de les empreses familiars sobre les quals se sustenta el desenvolupament de la majoria de les economies nacionals i l'estabilitat del teixit laborals dels països. Precisament en un moment de greu crisis internacional com l'actual, cal incentivar projectes familiars que afavoreixin i impulsin la feina ben feta per assegurar el futur de les empreses i treballadors generació rere generació ”.

Els dotze membres de les PFV representen la veu diferencial dels cellers familiars amb profundes arrels artesanals i compromesos amb l'excel·lència dels seus vins. Tots ells tenen una llarga història de dedicació en les seves respectives regions. L'objectiu de les PFV és encoratjar a altres empreses familiars a continuar el seu desenvolupament independent i demostrar que un negoci familiar pot ser una eina poderosa per respondre els desafiaments socials i ambientals del nostre temps.

Les sol·licituds per The PFV Prize 2020 poden realitzar-se a partir de l'1 de juliol a www.thepfvprize.com i es tancaran el 30 d'octubre del 2020.

La llista de finalistes, composta per cinc empreses familiars, es publicarà el gener del 2021 i el guanyador de la primera edició del premi anual de les PFV s'anunciarà el març del 2021.

El jurat que decidirà els finalistes i el guanyador estarà integrat per un membre de cadascuna de les dotze famílies vinícoles de les PFV:

 • Priscilla Incisa Della Rochetta - Tenuta San Guido, Itàlia – Fundat el 1840
 • Albiera Antinori - Marchesi Antinori, Itàlia – Fundat el 1385
 • Egon Müller - Egon Müller Scharzhof, Alemanya – Fundat el 1797
 • Prince Robert of Luxembourg - Domaine Clarence Dillon, França – Fundat el 1935
 • Marc Perrin - Famille Perrin, França – Fundat el 1909
 • Paul Symington - Symington Family Estates, Portugal – Fundat el 1882
 • Frédéric Drouhin - Maison Joseph Drouhin, França – Fundat el 1880
 • Miguel Torres Maczassek - Família Torres, Espanya – Fundat el 1870
 • Jean-Frédéric Hugel - Famille Hugel, França – Fundat el 1639
 • Pablo Alvarez - Vega Sicilia, Espanya – Fundat el 1864
 • Philippe Sereys de Rothschild - Baron Philippe de Rothschild, França – Fundat el 1853
 • Hubert de Billy - Champagne Pol Roger, França – Fundada el 1849

Més informació a www.thePFVprize.com

Sobre Primum Familiae Vini www.pfv.org

Establerta el 1992, Primum Familiae Vini està integrada per dotze cellers familiars centenaris que són: Marchesi Antinori (Toscana), Barón Philippe de Rothschild (Burdeus), Joseph Drouhin (Borgonya), Domaine Clarence Dillon (Burdeus), Egon Müller Scharzhof (Mosel), Famille Hugel (Alsàcia), Pol Roger (Champagne), Famille Perrin (Vall del Roine), Symington Family Estates (Portugal), Tenuta San Guido (Toscana), Família Torres (Penedès) i Vega Sicilia (Ribera del Duero).

prize torres

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation