Oenobio: Màster Europeu sobre vinya i vi ecològic en desenvolupament

Les universitats de Bordeus (ISVV), Tarragona (Espanya), Torí (Itàlia), Geisenheim (Alemanya) i Bucarest (Romania), amb associacions de viticultura ecològica - Els viticultors orgànics de Nova Aquitània (VBNA) i Ecovin a Alemanya - participen en la creació d'un màster europeu harmonitzat en vinyes i vins ecològics.

" Per construir el programa d'aquesta formació, destinat als estudiants europeus, durant els quatre anys del projecte s'organitzen escoles d'estiu i conferències científiques, des del 2018 fins al 2021 ", explica Stéphane Becquet, de VBNA. La primera escola d'estiu de dues setmanes va tenir lloc a Geisenheim el juliol del 2019: hi ha conferències i tallers sobre tècnica d'elaboració i tast de vins, tastos, visites al programa. I el novembre passat, va tenir lloc una conferència de dos dies a Bucarest sobre el progrés "Els avenços i els reptes de la vitivinicultura orgànica". “ Amb el covid, es cancela l'escola d'estiu prevista a Tarragona aquest estiu. Esperem reprendre les reunions aviat. "

VBNA actua com a expert en vinificació, regulació i comercialització de vins ecològics per subministrar el contingut de cursos i conferències. “ El màster es basarà en nombrosos cursos en línia, però també en programes d'intercanvi entre països. La tesi que hauran de lliurar els estudiants haurà de completar-se, a més, en un país diferent al de la universitat d'origen. "

Trobareu més informació en aquesta pàgina web: https://www.oenobio-project.eu/

master oenobio

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation