Notícia original del diari digital Vadevi.cat L'excedent de raïm i en conseqüència del vi que s'hi elabora, serà el principal problema del sector vitivinícola català i una possible sortida que s'està estudiant és l'elaboració de Most Concentrat Rectificat que es podria utilitzar per fer cava. Dels prop de 450 milions de quilos de raïm que es produeixen a Catalunya pràcticament la meitat es destinen a la producció de cava per tant, segons el president de l'Associació i el Col·legi d'Enòlegs, Joan Miquel Nadal, “si es modula el cava, el sector vitivinícola s'ajusta també”. I és que el cava és qui patirà una crisi més forta si tenim en compte el desequilibri entre l'oferta i la demanda que ja s'arrossega des de fa uns anys i que va culminar la verema passada amb una rebaixa dels preus del raïm que van arribar a mínims històrics. Ara amb el coronavirus la situació es veurà fortament agreujada i per això els sindicats agraris i la mateixa Generalitat reclamen mesures excepcionals al govern espanyol per fer-hi front. El que s'ha posat sobre la taula de moment, és demanar la subvenció de la verema en verd , és a dir retirar una part de raïm abans que sigui madur i que després es paguin als productors els quilos perduts. Una altra proposa és que el Ministeri d'Agricultura compri l'excedent de vi per destinar-lo a la destil·lació i que l'alcohol resultant s'utilitzi per altres usos. Majoritàriament per fer biodièsel. | |
|