Damià Deàs: «Arriben bones notícies d’Àsia, on sembla que les comandes, de mica en mica, aniran arribant»

Entrevista a Damià Deàs, gerent de Caves Vilarnau

Com esteu a Vilarnau?
De moment estem tots bé. Les persones que fan tasques administratives estan treballant des de casa, l'empresa ha posat tots els mitjans per poder fer-ho. Al celler i a la vinya seguim treballant de manera física, com no pot ser d'una altra manera.

Amb mesures suposo...
Si, totes! Tenim un protocol de seguretat i adoptem mesures extremes. De moment molt bé.

La vinya no descansa ni descansarà. Us plantegeu alguna mesura tipus ERTE?
Com et deia a la vinya seguim treballant amb totes les mesures de seguretat possibles. I de moment no ens plantegem cap ERTE ni cap mesura per l'estil. Seguir amb les mesures escrupoloses de seguretat i aïllament de cada treballador. Les instruccions de l'empresa són que mentre es pugui no es farà cap ERTE, abans pactaríem vacances o mesures similars. No volem contribuir més a la crisi actual i a la que vindrà.

Una de les lliçons que hem d'aprendre tots i totes és que hem de saber ajudar als nostres distribuïdors perquè siguin capaços d'entrar a casa dels clients finals


Com està el consum? Imagino que ja teniu dades...
De moment el mercat domèstic està parat en un 98%. Amb això t'ho dic tot. Però hi ha tasques d'embotellament i de tiratge per reposar existències de la criança que s'han de fer en la mesura del possible.

I els mercats exteriors?
Els mercats exteriors se segueixen treballant. Suècia, Holanda, Canadà, Regne Unit... I també ens arriben bones notícies d'Àsia Pacífic, on sembla que les comandes, de mica en mica, aniran arribant. Ho celebrarem molt quan arribin!

Vosaltres no veneu directament per Internet però teniu un club de vins... Ho esteu notant?
No venem directament però sí que ho fem a través del nostre club de vins. La veritat és que no hem notat canvis importants en aquest sentit.

Canviaran moltes coses després d'aquesta crisi al sector?
Una de les lliçons que hem d'aprendre tots i totes és que hem de saber ajudar als nostres distribuïdors perquè siguin capaços d'entrar a casa dels clients finals. Haurem d'invertir més en aquest aspecte. De la mà dels nostres distribuïdors hem d'entrar a les cases dels consumidors.

Algunes prediccions, com un estudi Kantar que publicàvem fa pocs dies , albiren que després de l'aturada general la gent sortirà als carrers a consumir... Com ho veus?
Aquesta sotragada ens farà a tots diferents i segurament modificarem els hàbits de consum. Penso que quan s'aixequi l'estat d'alarma sortirem tots a gaudir del que no podem fer en aquest període de confinament.

Quina creus que és la urgència ara mateix al sector?
Abans ho comentava, hem de preparar-nos per saber entrar a casa dels consumidors. Però no només això, haurem d'estar més habituats al teletreball, encara que nosaltres aquest punt, per sort, el tenim ben cobert.

Pots veure l'entrevista original i completa al diari digital Cupatges.cat

damia deas caves vilarnau

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation