Jean Leon estrena la gamma Nativa amb un xarel·lo ecològic de producció limitada

Aquesta nova col·lecció de vins se centra en el Penedès i les varietats autòctones catalanes com a homenatge a la terra que va acollir Jean Leon

Jean Leon crea una nova col·lecció de vins focalitzada en el territori i les varietat autòctones catalanes, que s'estrena amb un xarel·lo ecològic de l'anyada 2019. Sota el nom de Gamma Nativa i il·lustrada amb la tradicional rajola catalana, aquesta col·lecció neix com a homenatge a la terra que el càntabre va escollir per construir el seu celler i elaborar vins amb el seu nom quan ja era un famós restaurador nord americà, fa gairebé seixanta anys.

El primer vi de la col·lecció, de producció limitada, està elaborat íntegrament amb xarel·lo, el raïm blanc més representatiu del Penedès, una varietat rústica resistent a la sequera i a la calor i perfectament adaptada al territori, amb veremes equilibrades de gran qualitat.

Jean Leon Xarel·lo 2019 vol recollir l'essència del Penedès, mostrant la seva singularitat, amb un vi d'estil fresc i jove però a la vegada intensament aromàtic. Prové d'una vinya de sòl argilós calcari situada a 225 metres d'altitud i destaca en nas per les seves aromes cítriques, de fonoll i nou moscada sobre un fons de fruita blanca. En boca, té una entrada fresca i una elegant acidesa, amb un final suau i persistent endolcit pel seu volum i untuositat, fruit de la feina sobre mares i d'un petit percentatge envellit en bota d'acàcia durant 3 mesos.

jean leon xarelo eco

Sobre Jean Leon

Jean Leon és un petit celler del Penedès, fundat el 1963 pel càntabre Jean Leon (nascut com a Ceferino Carrión), un visionari que va materialitzar els seus dos grans somnis: obrir el restaurant més luxós de Hollywood i elabora un vi exclusivament per delectar a la seva selecta clientela. El celler, propietat de la Família Torres des del 1994 i dirigit des del 2010 per Mireia Torres, vas ser el primer en elaborar un vi monovarietal de cabernet sauvignon a Espanya i en obtenir el reconeixement de ‘Vi de Finca' al Penedès per a quatre dels seus vins, la màxima distinció que atorga la Generalitat de Catalunya. Amb 65 hectàrees de vinya en propietat, tots els seus vins estan certificats com a orgànics des de l'anyada 2012 i s'exporten a més de 40 països.

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation