Panell sensorial en suro, vi i cava

1. INTRODUCCIÓ


Un panell sensorial és una activitat demostrativa sensorial que consisteix en detectar i identificar, seguint una fitxa de tast, la presència d'atributs positius i negatius indicant quins són i la seva intensitat.

2. OBJECTIUS

 • Millorar els controls de qualitat que es realitzen en cellers i elaboradors de taps a través de conèixer els diferents descriptors sensorials que es poden trobar en les mostres de suro i de la posada a punt de nou mètodes d'anàlisis sensorial
 • Millorar la competència sensorial dels tècnics/es, operaris/es, comercials o personal en general de les empreses de suro i vitivinícoles per oferir un producte exempt de defectes al consumidor.


3. SESSIONS DEMOSTRATIVES


L'activitat demostrativa del panell sensorial contempla 4 sessions :

 • Sessió demostrativa I: Mètodes d'anàlisis sensorials en taps de suro
  En aquesta sessió s'actualitzaran els mètodes d'anàlisis sensorial i s'experimentarà en mostres reals els mètodes innovadors, més ràpids i no destructius .
 • Sessió demostrativa II: Descriptors definits en el perfil aromàtic del suro
  L'objectiu d'aquesta sessió és fer una demostració sensorial de les aromes que poden estar presents en el suro, identificant descriptors, famílies i intensitats.
 • Sessió demostrativa III: Aromes emergents
  L'objectiu d'aquesta sessió serà determinar la sensibilitat a aromes emergents o no habituals en els panells de tast. A través dels resultats obtinguts en una sessió de tast, es confirmaran els límits de percepció sensorial dels nous aromes.
 • Sessió demostrativa IV: Interacció dels diferents aromes amb el vi o cava
  L'objectiu d'aquesta sessió serà demostrar l'existència de les aromes analitzats en les mostres de la sessió II i III en diferents matrius (vi negre, vi blanc i cava) , i es veurà com s'expressen aquestes aromes i les diferents notes aromàtiques que es presenten en cada matriu.

4. CALENDARI

17 juliol 2019

Sessió demostrativa I

Mètodes d'anàlisis sensorials en taps de suro

20 novembre 2019

Sessió demostrativa II

Descriptors definits en el perfil aromàtic del suro

12 febrer 2020

Sessió demostrativa III

Aromes emergents

15 abril 2020

Sessió demostrativa IV

Interacció dels diferents aromes amb el vi o cava

Les sessions s'iniciaran a les 9:00 i tindran una durada de 2 hores . Es treballarà en grups reduïts pel que és possible que, en funció del nombre d'assistents, es creïn diferents grups podent modificar l'horari .

Totes les sessions es duran a terme a la seu de l'ICSuro : c/ Miquel, Vincke i Meyer, 13 - Palafrugell (Girona)

5. INSCRIPCIÓ

Les activitats son gratuïtes amb inscripció prèvia .
Activitat finançada a través de l'operació 01.02.01 de Transferència Tecnològica del Programa de desenvolupament rural de Catalunya 2014-2020.

Més informació: Contactar amb Anna Oliveras: aoliveras@icsuro.com

Associació Catalana d’Enòlegs - Col·legi d’Enòlegs i Enòlogues de Catalunya
Centre Àgora · Polígon Domenys II · Plaça Àgora, 1  · 08720 Vilafranca del Penedès (Barcelona) · Tel. 93 891 2550 · Fax 93 891 2550
facebooktwitterlinkedinslideshareWine Moderation